problem z dyskiem pomocy
posiadam płyte główną ASRock K7VT2, dysk systemowy Seagate ST3120026A, nagrywarke CD/DVDW TS–H542A problem jest w tym źe jak próbuje podłaczyć drugi dysk Samsung SP0802N to wyskakuje komunikat źe musze dysk sformatować a ja nie chce poniewaź mam tam waźne dane dysk był poźyczony koledze u niego wszystko chodzi ok u mnie dysk działał przed sformatowaniem systemowego i zainstalowaniem ponownie systemu Windows XP Profesional wiec wczesniej nie mialem z nim problemów u mojego kumpla dysk działa prosze pomocy jak coś to walcie na herhed@interia.pl lub gg 2683101
Odpowiedzi: 11
a gdzie ten bar to moze kiedys wpadne :D
no zaczolem modzic nic nie dawalo rady wkoncu wkurzylem sie i powiedzialem ze musze miec ten dysk i chcialem na nim nagrac winowsa musialem go sformatowac potem pokazywal tylko 32 giga i musialem zrobic nowa partyjce i to wszystko teraz dziala bez problemu ciekawe jak dlugo dzieki wielkie za zainteresowanie zapraszam na browara do mnie do baru
herhad ale co bylo? :D
forum zakonczone problem rozwiazany dzieki wielkie FROG :D
A bawiles sie partycjami albo usuwales jakies co takiego?
Jezeli tak to musis sformatowac ale normalnie bez format c: /q (nie moze byc to format szybki!!!)
Zobacz jeszcze w biosie czy jest wszystko na auto moze w serwisie ci wylaczyli szukanie dyskow...
Jak cos to pisz na gg do 23:00 bede dzis
Jezeli tak to musis sformatowac ale normalnie bez format c: /q (nie moze byc to format szybki!!!)
Zobacz jeszcze w biosie czy jest wszystko na auto moze w serwisie ci wylaczyli szukanie dyskow...
Jak cos to pisz na gg do 23:00 bede dzis
nic nie poszlo odlaczylem nagrywarke i podlaczylem ten drugi dysk na wszelki sposoby nawet bez zworki i tez nic co teraz proponujesz czy moze cos pomoc ormat bo jak zrobilem tylko formata to go przestal widziec
Ej zrob tak na pierwszej tasmie dysk master a na 2 tasmie dysk master wylacz narazie dvd
na pierwsze jtasmie jest dysk systemowy ten 120 giga a ten drugi jest na drugiej tylko ze najpier jest podlaczona nagrywarka DVD i jest na mastera potem ten dysk i zworke jak bym nie zalozyl komunikat jest ten sam a przy uruchamianiu jest ok wszystko widzi i w menadzeru urzadzen ten jets ok
Ej luz,
To jak jest z tym dyskiem, ile ich masz i jak sa podlaczone? na ktorych tasmach i co sie dzieje kiedy uruchamiasz kompa, co jest na pieeszej tasmie a co na drugiej.
Jak masz instukcje od plyty to zobaczy czy masz wszystko dobrze podlaczone.
To jak jest z tym dyskiem, ile ich masz i jak sa podlaczone? na ktorych tasmach i co sie dzieje kiedy uruchamiasz kompa, co jest na pieeszej tasmie a co na drugiej.
Jak masz instukcje od plyty to zobaczy czy masz wszystko dobrze podlaczone.
zworki sa tak jak wczesniej a w biosie nic nigdy sam nie zmienialem bo nie umiem a nikt tez nie mogl tu cos pozmieniac bo tylko ja mam dostep do niego jest tez takie cos ze mial go moj inny kolega i tez u niego nie poszlo sprawdzal na innych kompach i tez nie poszedl ale w tym samym czasie jak mi go zwrucil to u mnie dzialal wiec juz nie wiem co z nim jest dzieki ze tu zajrzales myslalem ze nikt nie napisze
A zworki masz dobrze podlaczone?Zobacz czy w biosie masz wszystko dobrze ustawione, moze dwa dyski sa namaster albo jakos inaczej.
Strona 1 / 1