problem z dyskiem i winxp

Nie wim czy to dobre miejsce na ten temat jeśli nie to dajcie odp.
Kolega ma barracude IV wczoraj normalnie pracował na kompie dzisiaj włącza go i pokazuje się komunikat o braku pliku ntoskrnl.exe .Pojawia się komunikat o tym by go zainstalować. Więc przyniosłem ten plik od siebie i chciałem skopiować do niego z dosu. Niestety gdy próbowałem wejść na jego dysk pojawiał się komunikat: Invalid disk specifikation. Sprawdzałem w fdisku kolega ma 40 GB dysk i jest na jednej partycji ntfs.
Wziąłem dysk do siebie mam barracude II i winxp tyle źe na fat i podpiąłem jego dysk.W biosie go wykrył jednak w windowsie juź go nie widział.Nie było by problemu gdyby kolega nie miał na nim waźnych rzeczy jednak ma a jest tylko jedna partycja więc format c: odpada.
Proszę o pomoc.
ps.sprawdzałem od czego jest ten plik co go niema, podobno są w nim zapisane ekrany logowania co się pokazują na początku winxp.

Odpowiedzi: 1

Sprawdź czy w panel sterwania/narzedzia administracyje/zarzadzanie komputerem/zarządzanie dyskami ten dysk kolegi jest widoczny. I jeźeli nie ma przydzielonej litery to mu ustaw jakąś (klikając nań prawym klawiszem myszki/zmień literę). Wtedy dysk powinien pojawić się w mój komputer.
SLAY3R
Dodano
07.02.2004 19:29:44
Anonymous
Dodano:
07.02.2004 16:50:09
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1