Problem z dyskiem... chyba

Mam dość dziwny problem. Tydzień temu kupiłem kompa. Wszystko było oki. Lecz nagle dzisiaj pojawił się problem, BIOS się ładnie włącza, lecz dalej juź nic czarnu ekran... nic się nie ładuje. Dysk jest wykrywalny przez BIOS. PoniewaŻ mi szybko by to rozwiązać, sformatowałem systemową partycję z innego kompa. Po podłączeniu do mojego komputera i wrzuceniu cd–romu z WindowsemXP i rozruchu z CD – pojawia się komunikat "Sprawdzanie konfiguracji systemowej komputera" dalej czarny obraz i nic więcej.

Nie mogę takźe nic zrobić. A komp mi jest szybko potrzebny. Aha było jeszcze zaplanowane sprawdzanie dysku przez Norton Disc Doctora, moźe w tym problem?

Celeron 2.8GHz
RAM 512MB
Dysk WD 80GB
Płyta Asusa...

Odpowiedzi: 6

bor:
Wystarczyło pewnie sprawdić dysk .

A przede wszystkim logi systemowe.
Ad@$
Dodano
27.10.2005 22:17:05
Wystarczyło pewnie sprawdić dysk .
bor
Dodano
27.10.2005 21:24:49
opek:

Nie stwierdziłem, czy tak się dzieje po instalacji konkretnego programu, więc nie wiem czy to problem soft czy hardware'owy.

Nikt mi nie pomoźe? Właśnie zaczynam formatowanie dysku , oby to był problem z systemem. Zobaczymy.
opek
Dodano
27.10.2005 20:45:57
Ad@$:
Miałem kiedyś coś podobnego: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35575

Przez przypadek wpadłem na ten sam sposób co ty. Wszystko ładnie pięknie się zainstalowało.

Jednak w miarę instalowania programów i SP2 pojawił się problem... Komp włącza się dłuźej niź powinien, nie włącza się explorer – trzeba go przez Uruchom po CTRL+ALT+DEL uruchomić, a komp zanim się wyłączy to wyłącza wszystko i na kilka minut zostawia widok tapety i dopiero się wyłącza.

Nie stwierdziłem, czy tak się dzieje po instalacji konkretnego programu, więc nie wiem czy to problem soft czy hardware'owy.
opek
Dodano
27.10.2005 00:14:01
Z opisu wynika , źe źle podopięty napęd (brak styku na taśmach). Teź miałem coś takiego .
bor
Dodano
26.10.2005 19:33:04
Miałem kiedyś coś podobnego: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35575
Ad@$
Dodano
26.10.2005 17:20:04
opek
Dodano:
26.10.2005 15:11:51
Komentarzy:
6