Problem z dyskiem C:
Dysk logiczny C: na którym mam zainstalowany system jest wielkości ponad 8GB,jednak pojawia mi sie komunikat, źe jest "mało miesjsca za dysku". Kiedy zaznaczam wszystkie pliki na dysku i klikam własciwości pojawia się okno z inf. źe na dysku jest troche ponad 4GB danych. Proszę zobaczyć....
Gdzie sie podziało 4BG wolnego miejsca? moźe jest coś wyłączone? co mogę z Tym zrobić? proszę o odpowiedź:)
Gdzie sie podziało 4BG wolnego miejsca? moźe jest coś wyłączone? co mogę z Tym zrobić? proszę o odpowiedź:)
Odpowiedzi: 4
Normalnie nie moźesz. Twen plik zniknie jeźeli wyłaczysz pamięć wirtualną – jak i gdzie isę ją ustawia oraz jak dopasować jej rozmiar do potrzeb znajdziesz praktycznie pęłne informacje w archiwum – zwroty szukane to "pamięć wirtualna" lub "swap" czy teź "pagefile"
skorzystałem zporad znajdujących się w [FAQ]
przywracanie systemu teź wyłączyłem...
czy mogę usunąć normalnie plik pagefile.sys??
Znikanie wolnego miejsca na dysku
Najczestsze powody:
– Właczona ochrona kosza przez Nortona (Norton Protected Recycle Bin) zwolnic pliki spod prawoklika – empty
– Punkty przywracania systemu – wyłaczyc i pozniej ewentualnie włączyc przywracanie systemu, spowoduje to zwolnienie miejsca zajmowanego przez przywracanie ale nalezy sie liczyc z tym iz w razie awarii systemu juz z nich nie skorzystamy.
Katalog z punktami przywracania znajdziemy w X:\System Volume Information gdzie X to litera danego dysku.
– Rozrastajacy sie plik logu programu BootVis. Zatrzymianie tracking'u
– Działalnosc wirusa dopisujacego do kazdego pliku swój kod (np. infekujacy pliki wykonywalne) powodujac tym samym zwiekszenie ich objetosci
Coz poradzic, skanowanie antywirusowe to podstawa (najlepiej podczas rozruchu)
Wiele stajni produkujacych soft AV wydaje narzedzia usuwajace konkretne zagrozenia. Pozwala to na unikniecie usuwania zainfekowanych plikow.
– Zapełniony Temp oraz tempy internetowe, cookies... – oproznic doszczetnie
– Hibernacja i plik wymiany
Odpowiednio hiberfile.sys i pagefile.sys równieź zajmują sporo miejsca na dysku
przywracanie systemu teź wyłączyłem...
czy mogę usunąć normalnie plik pagefile.sys??
Tzn. z jakich porad ? Przywracanie systemu rowniez wylaczales ?
W pierwszej kolejności przeczytałem i skorzystałem z wszystkich rad z [FAQ], ale niestety bez skutku...
Problem dalej mam ten sam...
Problem dalej mam ten sam...
Strona 1 / 1