Problem z dyskiem (bios widzi, windows nie)

Witam!! Mam pewien problem :/ Mam w kompie 2 dyski - Sata 80 GB i ATA 40 GB. Gdy muszę zrobić formata (tak jak dzisiaj) to muszę odpinać ten dysk ATA bo inaczej XP nie chce mi sie zainstalować. No i tak też zrobiłem, wszystko sie zainstalowało elegancko, załadował Windows, wszystko ok. Wyłączyłem kompa zeby podpiąć ten mniejszy dysk. W biosie wszystko ok - widzi oba dyski, wszystko tak jak wcześniej... Gdy dochodzi do ładowania XP, komputer robi to baaardzo długo, po czym włącza sie XP ale Widnows mniejszego dysku już nie widzi :/ Czasami przed załadowaniem XP włącza się Scandisk i próbuje przeskanować ten mniejszy dysk, proces składa sie z chyba 3 etapów, ale scnadisk zacina się na 2 etapie :/ Już nie wiem co robić, na dysku miałem ważne dane, a teraz nie mogę z nich skorzystać PROSZĘ O POMOC

Odpowiedzi: 2

Dobra juz nie wazne. Uzyłem HDD regeneerator i wszystko naprawił. Temat do zamknięcia
klensi
Dodano
04.08.2007 13:24:08
Zarządzanie dyskami widzi dysk ?? Menadzer urządzen widzi ?? Jak ten dysk masz podłączony ?? Poprawnie zworki ustawione ?? Sterowniki wszelakie (do chipsetu) poinstalowane ??
Żółty
Dodano
04.08.2007 01:02:55
klensi
Dodano:
03.08.2007 23:48:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1