PROBLEM Z DYSKIEM 500G MAXTOR ZEWNETRZNY DO LAPTOPA

WITAM kupilem dysk zewnetrzny maxtor 500g i pendriva mam laptopa fujitsu siemens amilo L. Obydwa urzadzenia nie dzialaja mi na tym laptopie.Dzialaly zaraz po przeinstalowaniu systemu xp.Po wylączeniu komputera i załączeniu 2 raz koniec wyswietla sie komunikat " nie rozpoznano urzadzenia usb"... 1.Wykluczam wade urzadzen dzialaja na innych komputerach 2.kable dobre! 3.mam service pack 2 4. zainstalowalem dodatkowo usb2.0 Sprawdzajac menedzer urzadzen innych komputerów w kontrolerze uniwarsalnej magistrali szeregowej Zauwazylem róznice miedzy moim a innym komputerze na stale obok głownego koncentratora jest usb mass storage i masowe urzadznie magazynujace z tym ze na miom koputerze tego nie ma i nie wiem jak załączyć te 2 rzeczy. Czy ktos wie jak to zrobic?? Pomócie niby wszystko jest zainstalowane bo przeciez windows xp wykryl urzadzenie i dzialalo a teraz nie idzie. W rejestrze są zapisy tego dysku wszytsko jest a nie dziala Prosze o pomoc...

Odpowiedzi: 2

wlasnie nie wiem jaki sterownik mam do tego dysku zapodac wczesniej sie automatycznie wgral idealnie byloby wgrac urzadzenie magazynujace usb dla tego dysku ale nie umiem tego znalezc...sprubuje naprawic system poprzez przywrócenie go.Jesli ktos widzial steronik dajcie znac
przewisnieg
Dodano
24.11.2008 20:51:35
Spróbuj usunąć w menadżerze całą gałąź dot. USB, zrestartować komputer i ew. zapodać nowy sterownik. Inną opcję może być skorzystanie z punktu przywracania systemu.
Bobi
Dodano
24.11.2008 14:16:25
przewisnieg
Dodano:
24.11.2008 12:58:09
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1