Problem z dyskiem 1TB przy instalacji XP
Witam, mam taki dziwny problem: wymienilem dzis moj Seagate 500gb sata2 na Samsunga 1TB sata2. Komputer wykrywa dysk bez problemu, przy rozpoczeciu instalacji XP (z SP2) rowniez nie ma problemu, lecz po "kopiowaniu plikow z plyty" (pierwsza faza instalacji) gdy komputer sie restratuje i zaczyna sie dalsza instalacja, wita mnie standardowy ekran Instalacji systemu, pozostało 39 min itd... lecz w tym momencie nic sie nie dzieje przez jakeis 3 min a potem komputer sam sie wylacza;/ i tak za kazdym razem. Zawsze instalowalem z tej samej plyty wielokrotnie i nie bylo problemu... Gdy sprobowalem zainstalowac Viste, wszystko przebieglo ok, tylko lipna kopia bo nie dziala w niej panel sterowania i pare innych czesci systemu, zreszta wolalem XP... W czym moze byc problem?
Odpowiedzi: 4
W takim razie polecam lekturę:
http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=115496 ze szczególnym uwzględnieniem ósmego punktu.
Zamykam.
Mam podobny problem tylko że umnie komputer się resetuje (albo nagle wyłącza?)
Jest to stary komputer więc myslełem że przez to...
Ale ta wersja XP jest w pelni ok, jakas tam piracka zintegrowana z SP2, instalowalem na roznych kompach, nigdy nie bylo zadnych problemow... instaluje ta wersje juz od ponad 2 lat, jeszcze sie nie spotkalem z takim problemem..., zainstalowalem dzis inna (dzialajaca) kopie Visty i wszystko w pelni ok.. tzn wole xp bo na viscie to same problemy sa ze wszystkim, i co tu zrobic?
A ten XP to też kopia?
Strona 1 / 1