Problem z dyskiem 1TB przy instalacji XP

Witam, mam taki dziwny problem: wymienilem dzis moj Seagate 500gb sata2 na Samsunga 1TB sata2. Komputer wykrywa dysk bez problemu, przy rozpoczeciu instalacji XP (z SP2) rowniez nie ma problemu, lecz po "kopiowaniu plikow z plyty" (pierwsza faza instalacji) gdy komputer sie restratuje i zaczyna sie dalsza instalacja, wita mnie standardowy ekran Instalacji systemu, pozostało 39 min itd... lecz w tym momencie nic sie nie dzieje przez jakeis 3 min a potem komputer sam sie wylacza;/ i tak za kazdym razem. Zawsze instalowalem z tej samej plyty wielokrotnie i nie bylo problemu... Gdy sprobowalem zainstalowac Viste, wszystko przebieglo ok, tylko lipna kopia bo nie dziala w niej panel sterowania i pare innych czesci systemu, zreszta wolalem XP... W czym moze byc problem?

Odpowiedzi: 4

W takim razie polecam lekturę: http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=115496 ze szczególnym uwzględnieniem ósmego punktu. Zamykam.
XanTyp
Dodano
13.07.2009 13:39:42
Mam podobny problem tylko że umnie komputer się resetuje (albo nagle wyłącza?) Jest to stary komputer więc myslełem że przez to...
Mariussz 7
Dodano
11.07.2009 20:20:24
Ale ta wersja XP jest w pelni ok, jakas tam piracka zintegrowana z SP2, instalowalem na roznych kompach, nigdy nie bylo zadnych problemow... instaluje ta wersje juz od ponad 2 lat, jeszcze sie nie spotkalem z takim problemem..., zainstalowalem dzis inna (dzialajaca) kopie Visty i wszystko w pelni ok.. tzn wole xp bo na viscie to same problemy sa ze wszystkim, i co tu zrobic?
tgr66fr
Dodano
11.07.2009 13:52:47
A ten XP to też kopia?
XanTyp
Dodano
11.07.2009 07:18:37
tgr66fr
Dodano:
10.07.2009 22:27:16
Komentarzy:
4