problem z dyskami
siema!
dzisiaj kupiłem dysk 80GB, zainstalowałem na nim system i ok, działa
tylko że jest problem tego typu, że windows nie widzi mojego drugiego dysku, 120GB... w biosie jest wszystko ok tylko w windzie coś sie po...psuło? no i nie wiem teraz co mam zrobić... ten dysk 120GB nie ma partycji, system instalowałem z odpiętym 120...
prosze dobrego samarytanina o pomoc... wczesniej miałem zamiast tej 80, 40GB i wszystko było cacy a tera taki numer... oba dyski to barracudy
dzisiaj kupiłem dysk 80GB, zainstalowałem na nim system i ok, działa
tylko że jest problem tego typu, że windows nie widzi mojego drugiego dysku, 120GB... w biosie jest wszystko ok tylko w windzie coś sie po...psuło? no i nie wiem teraz co mam zrobić... ten dysk 120GB nie ma partycji, system instalowałem z odpiętym 120...
prosze dobrego samarytanina o pomoc... wczesniej miałem zamiast tej 80, 40GB i wszystko było cacy a tera taki numer... oba dyski to barracudy
Odpowiedzi: 2
A co ma ?sixtyniner:ten dysk 120GB nie ma partycji
Jesli nie ma "partycji", to co ma widziec system ? W zarzadzaniu dyskami juz byles ?
sixtyniner:ten dysk 120GB nie ma partycji
A potem piszesz:
sixtyniner:wczesniej miałem zamiast tej 80, 40GB
To w końcu ma te dwie partycje 80 i 40 czy nie ?? Jeżeli nie ma, to Winda nie zobaczy a Bios i owszem. Natomiast jeśli są te partycje to sprawdź, jak ustawione są zworki na dyskach i jak podpięte. Opisz jak są podpięte, czy ten stary na Slave podpięty do nowego, czy Master na drugim kanale, czy jeszcze inaczej ??
-
chodziło mi o to że wcześniej zamiast tego dysku nowego 80GB miałem 40GB<br>a 120GB jest bez partycji<br>nowy 80GB jest podpięty jako master, 120GB jako slave<br>no i wcześniej normalnie winda widziała ten stary 40GB i 120GB bez problemu :/<br>
-
Aprzetem 120 miałeś sformatowaną?
Strona 1 / 1
To odziel ten dysk na partycje i będzie cacy.<br>