Problem z DVD

Czesc mam spory problem z DVD (Pioneer 106 S)

W przypadku plyt ktore sa "dogrywane" w kolejnych sesjach komputer widzi tylko pliki z pierwszej sesji.

Probowale zainstalowac najnowszy firmware ze strony firmowej pioneera i dalej to samo
Zmienilem WIN XP na WIN 2000 i dzieje sie to samo – inne komputery bez problemow czytaja te plytki
(mam AThlona XP 1700, 256 MB, GeForce 4)

Nie wiem jak wyglada kwestia nanowszych driverow do dvd – skad sie je bierze i kto je robi bo na stronach Pioneera byly tylko do DOS

Pomozcie ...

Pawel Pawluk

Odpowiedzi: 3

Nie wiem czy to pomorze ale....
Jeśli masz Nero i nagrywasz płyte mutisesyjną to zmień to na jednosesyjną ale nie zamykaj płyty (zakładka Nagraj/nie zamykaj CD powinno być odznaczone), następnym razem dograsz pliki w tej samej sesji i będą widoczne. To rozwiązanie ma jednak wadę, pliki które nagrywasz nie mogą się tak samo nazywać!
Paszczak
Dodano
20.06.2003 14:46:10
a więc szczegóły

nagrywane są płytki CD (w pracy robie co tydzien zrzut swoich plików – ok 30 MB) nie chce brac za kazdym razem nowej plyty wiec myslalem aby dogrywac na jednej kolejne pliki – niestety jak napisalem powyzej u mnie w domu widzi tylko pierwsza sesje.

Moj naped to DVD / CD bez nagrywarki – inne napedy na ktorych sprawdzalem plytke to tez zwykle dvd lub CD – dotychczas na wszysktich innych dobrze widzi te pliki – oczywiscie w nagrywarkach tez je widzi.

Pawel
PPawluk
Dodano
20.06.2003 09:57:48
malo info podałeś! nie wiem czy chodzi o płytki DVD czy CD, czy twój napęd to nagrywarka DVD czy kombo, czy kumple mają odtwarzacze czy nagrywary (cd or dvd), powiem tylko źe u mnie na CD jak nagrywam (CDRW)(dogrywam) jeszcze dane to komp widzi tylko ostatnią sesję, przeloze do cd i widzi wszystko, problem moze być teź w tym źe nagrywasz płytki wielo sesyjne ktorych nie ma prawa czytać źaden napęd (tylko ostatnia sesja jerst do zobaczenia), a najproście było by nie dogrywać tylko ladować wszystko na raz
Paszczak
Dodano
19.06.2003 23:53:02
PPawluk
Dodano:
19.06.2003 20:43:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1