problem z dvd rom !

Witam;

Pomocy , mam duźy problem z dvd rom. Zmieniałem płytę i przeinstalowałem win xp prof. Po zainstalowaniu wszystkiego nie moge odpalić źadnych plików typu exe (płyty teź same się nie uruchamiają –jestem zaraz po instalce, więc nic nie zmieniałem) kźdy sterownik muszę najpierw przegrać na innym kompie na flesza, potem instaluję z flesza – wtedy działa. W ogóle wszystkie ikonki bootowalne wyglądają jakby nie miały powiązania z źadnym programem (załączyłem zdjęcie)

Pomocy ! przesiedziałem pół nocy..

:shock:

Odpowiedzi: 9

Udało się !!!!!!!!

Okazało się , źe taśma sygnałowa była za długa (działała przy poprzedniej płycie)

Pozastosowaniu tasmy krótszej (równiź z podwójna ilością kabelków) ruszyło...

uff – dzięku wszystkim.

Pozdr

piotr
Anonymous
Dodano
23.08.2005 23:58:12
podłączenia sa ok (wczoraj instalowałem win Xp) wszystkie tasiemki i zworki są ok, wymieniana była płyta główna na nową.

kilka razy usuwałem i instalowałem nagrywarkę i kontrolery ide... nie wiem zo dalej (sprawdziłem teź wszelkie ustawienia z postów (autostart szablony itp...)

wygląda na to, źe zainstalowac moźna cokolwiek tylko z płyt bootowalnych....
Anonymous
Dodano
21.08.2005 23:52:51
Jak masz podpięte i zezworkowane urządzenia na IDE ?
Sprawdz czy nie masz jakiś uszkodzen w obrębie tasmy sygnałej, moźe warto ją wymienic na nową.
Moze laser w napędzie zabrudzony ?
Bobi
Dodano
21.08.2005 23:27:19
dodatkowo sprawdziłempodgląd zdarzeń w narzędziach administracyjnych – wyświetla błąd nr11 i Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0.

pomocy – moźe ktoś miał takie coś ?
Anonymous
Dodano
21.08.2005 23:22:33
Niestety , zastosowałem fiksa , nie pomogło.

uźywam liteona – jak wrzucam płyte ze sterownikami i dvd rom się rozpędza ... i nie startuje.

kiepsko – moźe się juź skończył (nie jest taki stary...)
Anonymous
Dodano
21.08.2005 18:33:17
Dodatkowo sprawdziłem teź płytke muzyczną – nie widzi utworów, widzi katalogi i teledysk ale nie moźe go odtworzyc

pozdr

Piotr
Anonymous
Dodano
20.08.2005 14:28:40
petersien:
nie ściągałem, przeglądam przyklejone tematy.... którego fixa ?

Z góry dziękuję

pozdr

Piotr

Następnym razem prócz przeglądania równieź czytaj: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24
Anonymous
Dodano
20.08.2005 14:26:54
nie ściągałem, przeglądam przyklejone tematy.... którego fixa ?

Z góry dziękuję

pozdr

Piotr
Anonymous
Dodano
20.08.2005 14:17:38
Próbowałes zapodac fixa z przyklejonego FAQ ?
Bobi
Dodano
20.08.2005 10:34:51
Anonymous
Dodano:
20.08.2005 10:27:26
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1