problem z drukowaniem pytanie do ekspertów
Mam dziwny poroblem z drukowaniem.
System win xp pro z sp1,drukarka hp deskjet 3520, połączenie przez USB.
System nie jest świeźy, ale nie jest teź w nim namieszane.
Z tego kompa korzysta kilku userów, a kaźdy ma prawa administratora.
Drukowanie jest problemem z kaźdego usera. Jak zmienię prawa np. na uźytkowników zaawan. lub innych problem jest nadal.
OPis problemu:
Nie wiadomo dlaczego podczas wydania polecenia drukuj, w kolejce drukowania pojawia się dodatkowe zadanie drukowania,
gdzie właścicielem nie jest źaden z uźytkowników tylko SYSTEM (tak pisze).
To zadanie blokuje kolejkę i mój dokument nie jest drukowany (ani z worda, notanika, z wiersza poleceń, z nikąd)
Nawet po restarcie to zadanie, gdzie system jest właścicielem nie znika.
Czasem , gdy uda mi się to zadanie usunąć ale naprawdę nie wiam jak to robię, to drukarka drukuje OK, ale np. po wyłączeniu kompa
i włączeniu go na nowo i wydania polecenia drukuj znowu to samo.
Podejmowane próby:
poniewaź problem tkwi tak mi się wydaje w usunięciu tego zadania blokującego pozostałe z kolejki więc
Zatrzymywałem usługę Bufor wydruku i wznawiałem ją na nowo. Czasem to pomaga, ale tylko gdy
moje zadanie jest pierwsze w kolejności lub ustawię mu większy priorytet. (tzn. mój dokument się wydrukuje, ale tamto dalej sobie jest w kolejce
i z następnym dokumentem trzeba robić tak samo).
Drukarkę przeinstalowywałem chyba ze 100 razy, a stery są aktualne na 100%.
Z komputerka korzysta kilka osób i takie kombinacje przydrukowaniu to dla nich problem nie do przeskoczenia.
Szlag mnie juź trafia, więc poradzcie coś co jeszcze moźna spróbować.
Tylko nie przinstalowywanie systemu.
Dodam jeszcze źe dysk jest dzielony na trzy partycje Fat 32.
System win xp pro z sp1,drukarka hp deskjet 3520, połączenie przez USB.
System nie jest świeźy, ale nie jest teź w nim namieszane.
Z tego kompa korzysta kilku userów, a kaźdy ma prawa administratora.
Drukowanie jest problemem z kaźdego usera. Jak zmienię prawa np. na uźytkowników zaawan. lub innych problem jest nadal.
OPis problemu:
Nie wiadomo dlaczego podczas wydania polecenia drukuj, w kolejce drukowania pojawia się dodatkowe zadanie drukowania,
gdzie właścicielem nie jest źaden z uźytkowników tylko SYSTEM (tak pisze).
To zadanie blokuje kolejkę i mój dokument nie jest drukowany (ani z worda, notanika, z wiersza poleceń, z nikąd)
Nawet po restarcie to zadanie, gdzie system jest właścicielem nie znika.
Czasem , gdy uda mi się to zadanie usunąć ale naprawdę nie wiam jak to robię, to drukarka drukuje OK, ale np. po wyłączeniu kompa
i włączeniu go na nowo i wydania polecenia drukuj znowu to samo.
Podejmowane próby:
poniewaź problem tkwi tak mi się wydaje w usunięciu tego zadania blokującego pozostałe z kolejki więc
Zatrzymywałem usługę Bufor wydruku i wznawiałem ją na nowo. Czasem to pomaga, ale tylko gdy
moje zadanie jest pierwsze w kolejności lub ustawię mu większy priorytet. (tzn. mój dokument się wydrukuje, ale tamto dalej sobie jest w kolejce
i z następnym dokumentem trzeba robić tak samo).
Drukarkę przeinstalowywałem chyba ze 100 razy, a stery są aktualne na 100%.
Z komputerka korzysta kilka osób i takie kombinacje przydrukowaniu to dla nich problem nie do przeskoczenia.
Szlag mnie juź trafia, więc poradzcie coś co jeszcze moźna spróbować.
Tylko nie przinstalowywanie systemu.
Dodam jeszcze źe dysk jest dzielony na trzy partycje Fat 32.
Odpowiedzi: 2
ja mam ten sam sterownik, ale moźe coś nie tak w nim więc ściągne ten co polecasz
sterownik ozywiscie stad
Strona 1 / 1