Problem z drukarką HP DeskJet 5150

problem jest następujacy: drukarka nie działa pod Win XP prawidłowo (pod 98 i Me działa bez problemu) tj. drukuje tylko wtedy jak uruchomi się komputer i nic sie nie robi, bo jak włączę grę a potem chcem coś wydrukować to ona odkłada sobie wszystko w kolejkę i stoi, dopiero jak znowu uruchomię komputer od nowa to wydrukuje wszystko co było zaległe. Instalowałem ją ręcznie i nic nawet próbowałem angielskie sterowniki. Proszę o pomoc !!!!!!

Odpowiedzi: 3

no tak... straszne problemy z ta drukarka! I nawet pod Win98 nie wszystko idzie tak jak powinno, tzn. drukuje poprawnie do czasu gdy nie zechce sie wydrukowac czegos z takich programow jak np. Program Platnika... wtedy pojawia sie taki problem ze wydrukuje np 5 stron (w przyplywie dobrych checi chyba nawet 8/9 czasami) z 30. I w tym momencie sie zacina... papier staje w miejscu i dalej nie chce ruszyc... i co wiecej zwykle usuniecie zadan drukowania nie pomaga, dopiero ponowne uruchomienie komputera i to tez nie zawsze... Jak ktos ma jakis pomysl jak sobie z tym poradzic to bede wdzieczna :) (tak, sterowniki juz sciagalam – tez nie bardzo pomoglo)
I jeszcze jedno, jezeli chodzi o instalacje sterownikow angielskich. Do czasu wszystko idzie ok, a potem wyskakuje "New hardware detected.Pleas wait..." No i wtedy juz sie nic nie dzieje... HELP!
marthy
Dodano
07.06.2004 13:44:27
Zciągnołem sterowniki ze strony HP zarówno polskie jak i angielskie. Po odinstalowaniu drukarki i zainstalowaniu nowych draiverów myślałem , źe będzie Ok ale pomyliłem się. Nastąpiła duza poprawa bo teraz częściej drukuje ale mniewa jeszcze momenty słabści. Jak nie chce drukować to po kliknięciuna na drukarkę w prawym dolnym rogu widać, źe są 2 dokumenty do drukowania (chociaź drukowałem tylko jeden) drugi jest od uźytkownika SYSTEM i pojawił się dokładnie 1 s po moim źądaniu drukowania. Co robić??
bulimar
Dodano
04.06.2004 09:38:18
Proponuję ci zadzwonić do serwisu. Telefon jest w instrukcji albo na stronie HP. W ciągu 15 minut uzyskasz pomoc i będzie po kłopocie. Bo faktycznie ta drukarka jest jakaś pogięta i są z nią problemy.
Ameba
Dodano
01.06.2004 19:38:34
bulimar
Dodano:
01.06.2004 14:07:03
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1