problem z drukarka epson 580 i XP
mam problem z zainstalowaniem tej drukarki na XP.... drukarka jest pod usb..podpinam xp wyczuwa chce stery wiec wzucam plytke instaluje z nij drivery wykazuje ze zainstalowalo i gotowe do uzycia ale w tym samym czasie chce zainstalowan oprogramowanie do tej drukarki (status monitor) i wywala blad..drukarka jest ale nie moge nic drukowac...dokumenty ida do bufora pokazuje mi sie ikonka ze trwa drukowanie ale drukarka stoi :/ .. probowalem pobrac stery ze strony epsona ale nici nie mozna sie polaczyc z ich serverem i lipa :(
Odpowiedzi: 14
No to gratulacje!! :lol: cieszmy sie i radujmy, oto przybyl kolejny szczesliwy uzytkownik windowsow :D:D
ok odinstalowalem skasowalemw szystkie wpisy jakie znalazlem w rejestrze i pliki i zajnstalowalem sterownik ktory znalazlem gdzies w necie ale nie na str epsona i ..... dziala :)
Zainstaluj Mozilla Firefox 1.0 i posprawdzaj firewale lub wyłącz je na czas sciągania.
Zrób dokładny scan kompa na szkodniki.
Zrób dokładny scan kompa na szkodniki.
prosze...niedowiarku...jeszcze potrafie zapisac plik na dysku :?
Nie ma niemoge masz bezpośredni link do steru klikasz zieloną strzałke lub napis driver i masz ewentualnie czytaj komunikaty.U mnie sciąga się bez problemu.
Wywal tamte stery i zastosuj nowe,troche ruszyłbyś głową,jak u Ciebie nie da rady idz do kolegi i nagraj ster na płyte,umieść w głównym katalogu gdzie masz system i juź,jak nić drukarke podepnij do innego kompa,stery i jak to samo drukarka serwis.
Wywal tamte stery i zastosuj nowe,troche ruszyłbyś głową,jak u Ciebie nie da rady idz do kolegi i nagraj ster na płyte,umieść w głównym katalogu gdzie masz system i juź,jak nić drukarke podepnij do innego kompa,stery i jak to samo drukarka serwis.
Czsem jak instalujesz drukarke na usb to mimo odinstalowania 'cos do niej' ciagle siedzi w rejestrach. Wiec przeszukaj rejestry pod katem tej drukarki jak cos znajdziesz wywal. softu pewnie nie uda ci sie zainstalowac. Mialem to samo pod xp ze skanerem epsona, cos popieprzyli z oprogramowaniem.
to chyba TY niesluchasz(nieczytasz) NIE MOGE pobrac tego pliku.
a instaluje te stery co mam, same bez oprogramowania i tez nic nie daje..dokument laduje sie do wydruku i tyle..koniec nic sie nie dzieje
a instaluje te stery co mam, same bez oprogramowania i tez nic nie daje..dokument laduje sie do wydruku i tyle..koniec nic sie nie dzieje
Szkoda słów
http://emeasupport.epson–europe.com/downloads.aspx?LNG=PL–PL&Search=1&data=KcCLYMRNjzw0UoIKjecrghU3xmgg1DAHl/kKN8gaXjYsWU7Wmee52SqwwOT6isa2
Drukarka moźe pracować na samym sterowniku, widać oprogramowanie to co jest nie jest do XP i trzeba pobrać nowe.Nie słuchasz co pisze,sterownik do tej drukarki do XP jest Angielski,pobierz i zainstaluj jak wyźej najpierw dobrze wyczyść ze starych.
Koniec porad.
http://emeasupport.epson–europe.com/downloads.aspx?LNG=PL–PL&Search=1&data=KcCLYMRNjzw0UoIKjecrghU3xmgg1DAHl/kKN8gaXjYsWU7Wmee52SqwwOT6isa2
Drukarka moźe pracować na samym sterowniku, widać oprogramowanie to co jest nie jest do XP i trzeba pobrać nowe.Nie słuchasz co pisze,sterownik do tej drukarki do XP jest Angielski,pobierz i zainstaluj jak wyźej najpierw dobrze wyczyść ze starych.
Koniec porad.
stronka chodzi..ale plikow nie mozna pobrac :/ wrrr czyscilem juz dokalnie wszytsko instalowalem na wszytskie sposoby..0odlaczalem pod rozne porty usb ktore na bank dzialaja bo mam podlaczone pod nie inne urzadzenia i nic..sterowniki niby same instaluje ale problem z oprogramowaniem.....ale niewem czy bez tego moze dzialac z samymi sterami...laduje pliki do wydruku ale nie idzie nic..nieiwem czy to przez oprogramowanie czy jest potrzebne do druku....poszukam jesczze w sieci z innych zrodel stery i oprogramowanie bo jak narazie nie mam innego pomyslu
Wypnij kabel od drukarki z kompa.
Wyczyść dokładnie kompa z tych programów i sterowników drukarki co instalowałeś, szczególnie folder drukarki– usuń wszystkie,restart kompa.
Pobierz najnowszy sterownik do tej drukarki do XP, moźe być angielski i zainstaluj jak wyźej jak dalej to samo to podłącz drukarke do innego kompa i sprawdz.
Sprawdz porty USB czy działają i czy nie ma konfliktu.
W dodaj usuń programy drukarka się nie instaluje–sprawdzałeś.
Najlepiej zainstaluj same stery bez oprogramowania i sprawdz,moźe oprogramowanie na płycie uszkodzone lub nie działa na XP i trzeba pobrać nowe od producenta.
www.epson.pl
Stronka chodzi idealnie.
Wyczyść dokładnie kompa z tych programów i sterowników drukarki co instalowałeś, szczególnie folder drukarki– usuń wszystkie,restart kompa.
Pobierz najnowszy sterownik do tej drukarki do XP, moźe być angielski i zainstaluj jak wyźej jak dalej to samo to podłącz drukarke do innego kompa i sprawdz.
Sprawdz porty USB czy działają i czy nie ma konfliktu.
W dodaj usuń programy drukarka się nie instaluje–sprawdzałeś.
Najlepiej zainstaluj same stery bez oprogramowania i sprawdz,moźe oprogramowanie na płycie uszkodzone lub nie działa na XP i trzeba pobrać nowe od producenta.
www.epson.pl
Stronka chodzi idealnie.
dodam ze gdy chce cos wydrukowac pojawia mi sie taki komunikat(zalacznik4)
a gdy anuluje dokumenty do wydruku drukarka ozywa..tzn czysci sobie glowice czy costam
a gdy anuluje dokumenty do wydruku drukarka ozywa..tzn czysci sobie glowice czy costam
w programach nic nie ma co by dotyczylo drukarki, na plycie nie ma programu odinstalowujacego, usunelem drukarke z katalogu drukarek....zrobilem tak jak napisalem wyzej....i efekt ten sam..nieiwem czemu tak jest :/ moze ktos ma jescze jakies pomysly?
Wyjmij kabel USB drukarki,odinstaluj drukarke za pomocą płyty instalacyjnej lub w dodaj usuń programy lub folder drukarki.
Start kompa i wsadzasz kabel USB i jak wykryje drukarke dajesz ANULUJ,odpalasz program instalacyjny z płyty drukarki i postępujesz zgodnie z komunikatami.
Start kompa i wsadzasz kabel USB i jak wykryje drukarke dajesz ANULUJ,odpalasz program instalacyjny z płyty drukarki i postępujesz zgodnie z komunikatami.
Najpierw stery z dołączonej płytki, i dopiero po restarcie podłącz tą drukarkę.
Teraz to musisz wszystko wywalić –usunąć drukarkę i sterowniki
Teraz to musisz wszystko wywalić –usunąć drukarkę i sterowniki
Strona 1 / 1