Problem z dostepem do sieci przez antene radiowa.
Problem jest bardzo uciazliwy, otoz mam dostep do neta przez antene radiowa, i czasami polaczenie do sieci bezprzewodowej na chwile sie odlacza i potem doslownie po sekundzie podlacza sie spowrotem (doslownie skacze) (tak potrafi z 10 razy zanim zaskoczy), transfer sporo siada w tym momencie co jest cholernie denerwujace.
Mam antene :
Antena do transmisji 16–elemtowa ATK–16 / 2,4 GHz
Bezprzewodowa karta sieciowa:
D–Link AirPlus Wireless Network DWL–520+
Co moze byc przyczyna? sterowniki? bo raczej antena jest w miare solidnie przymocowana.
Mam antene :
Antena do transmisji 16–elemtowa ATK–16 / 2,4 GHz
Bezprzewodowa karta sieciowa:
D–Link AirPlus Wireless Network DWL–520+
Co moze byc przyczyna? sterowniki? bo raczej antena jest w miare solidnie przymocowana.
Odpowiedzi: 8
a jaki masz gwarantowany transfer, bo ja mam 128 ale czesto osiagam 700.
Ale narazie sciagalem jedna rzecz, niewiadomo jak wiecej bym sciagal. Jeszcze nie mam p2p bo stawiaja jakis serwer czy cos ale ma byc juz w ten poniedzialek, i wtedy zobacze ile moge wyciagnac na maxa.
Aha jeszcze jedno, teraz to sie okazuje ze samo mi sie nie chce polaczyc (kolejny uciazliwy problem), musze w start > uruchom wpisac taka komende
ping 192.168.1.1 –t i poczekac 5 minut az zaskoczy, wie ktos jak polaczyc sie bez tego?
Ale narazie sciagalem jedna rzecz, niewiadomo jak wiecej bym sciagal. Jeszcze nie mam p2p bo stawiaja jakis serwer czy cos ale ma byc juz w ten poniedzialek, i wtedy zobacze ile moge wyciagnac na maxa.
Aha jeszcze jedno, teraz to sie okazuje ze samo mi sie nie chce polaczyc (kolejny uciazliwy problem), musze w start > uruchom wpisac taka komende
ping 192.168.1.1 –t i poczekac 5 minut az zaskoczy, wie ktos jak polaczyc sie bez tego?
Musze sie pochwalic ze tez mam radiowke i u mnie transfer z neta jest srednio 100 Kb/s czasem siega nawet 200 place 40 zeta za miesiac
i jestem zadowolony mam sieciowke planet wl–8303
i jestem zadowolony mam sieciowke planet wl–8303
1jedrzej1:
......Jeszcze pytanko do Tomekk – jaka masz wersje sterownikow? Masz ta sama karte?......
Ja mam inna karte sieciową.
WL–8305
Place 45 zl za gwarantowane 128 kb (tzn ze mam napewno te 128 ale zdarza sie i wiecej, np przed chwila sciagnelem 17 MB ze srednia predkoscia 80 kB/s :D wiec nie narzekam na szybkosc, gorzej jest ze stabilnoscia tego lacza o czym pisalem na poczatku)
Jesli chodzi o sterwoniki to mam wersje 3,02 (wczoraj mialem 3,07) a firmware version1,9. Podobno te starsze sa lepsze, tak mowil koles co zakladal mi radiowke, byl przed chwila i je zainstalowal. Ale skoki nadal mam. Co prawda mniejsze, ale sa. Poczekamy zobaczymy. Jeszcze pytanko do Tomekk – jaka masz wersje sterownikow? Masz ta sama karte?
Aha jestem ze swarzedza, i tu jest taka firma ktora zajmuje sie dostepem przez radio. Na radiowce siedze od wczoraj :lol:
Jesli chodzi o sterwoniki to mam wersje 3,02 (wczoraj mialem 3,07) a firmware version1,9. Podobno te starsze sa lepsze, tak mowil koles co zakladal mi radiowke, byl przed chwila i je zainstalowal. Ale skoki nadal mam. Co prawda mniejsze, ale sa. Poczekamy zobaczymy. Jeszcze pytanko do Tomekk – jaka masz wersje sterownikow? Masz ta sama karte?
Aha jestem ze swarzedza, i tu jest taka firma ktora zajmuje sie dostepem przez radio. Na radiowce siedze od wczoraj :lol:
dzieki za info 8) ..ja niestety mam stale na cabelku :/ ..narazie u mnie cicho w okolicy z radiowkami :?
A od kiedy siedzisz na radiowce?? Moźe antena jest źle nakierowana?? Ja np mam nakierowana na 3nadajniki (stojące na 1 budynku tyle ze skierowane w róźne strony) i przy starych (oryginalnych) sterach tez tak miałem ze przeskakiwało mi co chwila połączenie z jednego na drugi nadajnik. Obecnie przy najnowszych nie mam tego problemu, ciągnie z tego nadajnika z którego sobie wybiorę. Jeśli problem występuje u Ciebie od niedawna to moźe to być wina np. rosnących drzew (wiosna=liście itp) Obadaj jeszcze raz antene i poszukaj nowszych sterów.
Ja po zmianie sterowników na najnowsze mam 20% lepszy zasięg.
Nie wiem jak to się dzieje.
Mam troche inną sieciówke niź ty, ale teź za pomocą antenki i sygnału radiowego.
A co do abonamentu.
To ja płace 50 zł za 115 Kbps, jest teź opcja za 90 zł. – 256 Kbps.
Osiągam transfery rzędu 20 Kb/s
Pozdro
Nie wiem jak to się dzieje.
Mam troche inną sieciówke niź ty, ale teź za pomocą antenki i sygnału radiowego.
A co do abonamentu.
To ja płace 50 zł za 115 Kbps, jest teź opcja za 90 zł. – 256 Kbps.
Osiągam transfery rzędu 20 Kb/s
Pozdro
ja Ci wsumie nie pomoge ..ale mam pytanko tak przy okazji :) ie placisz abonametu ?? skad jestes bo malo miejsc w polsce oferuje jak narazie :( no i jaka realna predkosc jest ..? jestem ciekaw i sorki ze nie z beczki wyjechałem :/
Strona 1 / 1