Problem z DL 30 50 % wydajności łącza
Miesiąc temu miałem taki sam problem dzwoniłem do specjalistów od neostrady i nic w sumie mi nie pomogli.
A ewidentnie wina była po stronie systemu ponieważ poprosiłem kolegę aby podpiął u mnie swojego laptopa i u niego wszystko było ok.
Chodzi o transfer DL, ściągam pliki z prędkością ok 20 do 30 kB/s przy łączu 512 czyli powinienem ściągać około 60kB/s. Przez ostatnie dni nie budziło to moich podejrzeń ponieważ przekroczyłem limit w neo i transfer miałem kilka kB/s
Misiąc temu zmuszony byłem do formatowania, mam nadzieję że teraz się obejdzie bez tego.
Kaspersky nie wykrywa niczego szczególnego zresztą to co wykrywa usuwa.
Dopiszę jeszcze tylko żeby nie było niedomówień że w czasie testu łącza nie są włączone inne programy które mogłyby pożerać część łącza, a pliki na których to testuję powinny się ściągać z prędkością maksymalną. Słyszałem coś o rezerwie łącza internetowego ale nie mogę nic o tym znaleźć. Nie mogę osiągnąć w żaden sposób pełnej wydajności, chociaż do tej pory nie było z tym problemu .
Logi hijackthis, Silent Runners mam czyste już nie wiem gdzie szukać pomocy
Odpowiedzi: 2
GregorGM:. Chodzi o transfer DL, ściągam pliki z prędkością ok 20 do 30 kB/s przy łączu 512 czyli powinienem ściągać około 60kB/s.
Kto tak powiedzał/napisał ?
To założenia czysto teoretyczne . Nigdy nie ma tak że osiąga się max transfer zgodny z wykupionym łaczem . Zreszta sprawdź jak to jest z tą predkościa na popularnych testerach łącza np tu