Problem z DirectX
Witam
Zaczne odrazu od mojego problemu. Niedawno zainstalowałem jakiś programik do DirectaX i nie spodobał mi się i postanowiłem go odinstalować. Potym zaczeły się problemy. Mianowicie w systemie nie ma DirectX albo mi się tak zdaje. Próbując zainstalować jedną z nowszysch wersji: Directx9c akceptując umowe, daje instaluj i odrazu wyskakuje okno ze został juz zainstalowany directx. Podkreślam, że nic się nie instaluje. Próbując poraz kolejny zaisntalować najnowszą wersje tych sterowników wyskakuje mi komunikat:
Próbując odpalić jaką kolwiek grę kończy się błedem np. direct draw error.
Wygląda jak by nie było directx ale nie moge go zainstalować bo wykrywa, że niby już jest w systemie. Skolei też nie moge go usunąć programem DirectX Eradicator.
Totalnie nie wiem co robić. Co proponujecie lub jakie macie pomysły żeby usunać ten bląd.
Dziękuje z góry za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Zaczne odrazu od mojego problemu. Niedawno zainstalowałem jakiś programik do DirectaX i nie spodobał mi się i postanowiłem go odinstalować. Potym zaczeły się problemy. Mianowicie w systemie nie ma DirectX albo mi się tak zdaje. Próbując zainstalować jedną z nowszysch wersji: Directx9c akceptując umowe, daje instaluj i odrazu wyskakuje okno ze został juz zainstalowany directx. Podkreślam, że nic się nie instaluje. Próbując poraz kolejny zaisntalować najnowszą wersje tych sterowników wyskakuje mi komunikat:
Próbując odpalić jaką kolwiek grę kończy się błedem np. direct draw error.
Wygląda jak by nie było directx ale nie moge go zainstalować bo wykrywa, że niby już jest w systemie. Skolei też nie moge go usunąć programem DirectX Eradicator.
Totalnie nie wiem co robić. Co proponujecie lub jakie macie pomysły żeby usunać ten bląd.
Dziękuje z góry za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Rangers:Witam
Zaczne odrazu od mojego problemu. Niedawno zainstalowałem jakiś programik do DirectaX i nie spodobał mi się i postanowiłem go odinstalować. Potym zaczeły się problemy. Mianowicie w systemie nie ma DirectX albo mi się tak zdaje. Próbując zainstalować jedną z nowszysch wersji: Directx9c akceptując umowe, daje instaluj i odrazu wyskakuje okno ze został juz zainstalowany directx.
Uruchom edytor Rejestru:
Usun wpis dotyczacy wersji ( Version) DirectX w lokalizacji
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX
Version= 4.09.00.0904 <--- usun ten wpis
Restart lub przeloguj.
Teraz zainstaluj ponownie wersje xx
lub
http://groups.google.pl/group/alt.pl.comp.os.windowsxp/browse_thread/thread/2e1264a3deeb009a/a74dcc91a0e6f466?lnk=st&q=directx+w+windows+xp+piotr&rnum=1#a74dcc91a0e6f466
Strona 1 / 1