Problem z DEFRAGMENTACJĄ

WITAM.

Mam problem z przeprowadzeniem defragmentacji dysku, pojawia się komunikat:

Defragmentacja została przerwana z powodu niespójności wykrytych w systemie plików. Uruchom program CHDSK lub SCANDISC, aby naprawić tę niespójność.

Nie mogę sobie z tym poradzić, proszę o pomoc.

Z góry DZIĘKI.

Odpowiedzi: 3

A ja podpowiem co by zatroszczyć się o jakiś programik do defragmentacji,gdyż chyba jak ogólnie wiadomo,te systemowe narzędzia nie zawsze zachwycają swoją skutecznością.Ja na przykład używam pod XP --> O&O DEFRAG, gdzie znajdują się wszystkie narzędzia potrzebne do rozwiązania Twojego problemu,a także i inne.A defragmentacja przebiega znacznie sprawniej,i raczej jest lepsza...

Pozdrawiam...
gajowy
Dodano
11.08.2006 16:47:19
A z czym tu sobie radzić ?
Przecież komunikat wyraźnie wskazuje na przycznę -  otworz wiersz polecenie i w nim wpisz chkdsk /r /f i poczekaj na efekty - w tym i te po restarcie systemu. Dopiero potem przejdź do defraga i sprawdź efekty.
Rebe
Dodano
11.08.2006 14:28:12
Przeskanuj dysk scandiskiem, klikasz prawym przyciskiem myszy na dysk, ktory chcesz zdefragmentoac, klikasz na wlasciwosci, przechodzisz do zakladki narzedzia, klikasz sprawdz, nastepnie rozpocznij i czekasz, to chyba tyle.
wassee
Dodano
11.08.2006 14:26:58
roberto.k1
Dodano:
11.08.2006 13:50:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1