Problem z czytnikiem płyt pod Windows XP SP2?

Mam problem, a mianowicie mam laptop i Windows XP SP2 oraz czytnik Samsung CD/DVD z nagrywartką CDRW w jednym. Problem polega na tym, źe po włoźeniu jakiejkolwiek płyty jej nie widzi, ale Nero tak, i nawet nagrywa, płytę mogę przeczytać dopiero gdy w Menadźerze urządeń wyłącze Samsunga, zresetuje i włącze go ponownie, wtedy potrafi z biegu autootworzyć płytę. Czy ktoś potrafiłby mi pomoć?

Odpowiedzi: 5

Tak, zainstalowalem sterownik ASPI v.472a i dalej to samo...
dean
Dodano
06.11.2005 00:28:23
Tak, zainstalowalem sterownik ASPI v.472a i dalej to samo...
dean
Dodano
06.11.2005 00:28:23
ewka:
no kochaniutki to są uroki COMBA :wink: 3 w jednym i XP SP2 no masz problem,,,najlepszy sposób to instalacja nagrywarki osobno i DVD osobno..a wtedy pójdzie

Zastanawiasz sie czasem nad tym co piszesz,czy tak se poprostu w klawe stukasz ? :?
mettal
Dodano
05.11.2005 19:51:39
ewka:
dean:
Mam problem, a mianowicie mam laptop i Windows XP SP2 oraz czytnik Samsung CD/DVD z nagrywartką CDRW w jednym. Problem polega na tym, źe po włoźeniu jakiejkolwiek płyty jej nie widzi, ale Nero tak, i nawet nagrywa, płytę mogę przeczytać dopiero gdy w Menadźerze urządeń wyłącze Samsunga, zresetuje i włącze go ponownie, wtedy potrafi z biegu autootworzyć płytę. Czy ktoś potrafiłby mi pomoć?
:? no kochaniutki to są uroki COMBA :wink: 3 w jednym i XP SP2 no masz problem,,,najlepszy sposób to instalacja nagrywarki osobno i DVD osobno..a wtedy pójdzie

Ma sobie na krajzedze to combo przepołowić? , wzdłuź czy wszerz? jak myślisz ?
Dean masz ASPI wgrane? Nero moźe działać – własne ASPI dodaje
Seeker
Dodano
05.11.2005 19:49:39
dean:
:? no kochaniutki to są uroki COMBA :wink: 3 w jednym i XP SP2 no masz problem,,,najlepszy sposób to instalacja nagrywarki osobno i DVD osobno..a wtedy pójdzie
ewka
Dodano
05.11.2005 19:22:04
dean
Dodano:
05.11.2005 16:41:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1