Problem z czcionką

Witam serdecznie. Wczoraj w moim Win Xp wyświetliła sie chmurka, że jest uszkodzony jeden z plików chodziło o plik czcionkę z tego co wyczytałem, miałem uruchomić scan diska zrobiłem to wszytsko się naprawiło. Tyle, że od tego czasu czcionka na niektórych stronach internetowych jest pisana kursywą. Np przy logowaniu się do mbanku numer identyfikacyjny pisany jest kursywą, a jak się ktoś robi dostępny u mnie na gg i wyświetla się chmurka z ksywką, również ta ksywka jest pochylona na prawo. Wiecie może oco chodzi? Gdzie szukać naprawy co może być nie tak? Chciałbym powrócić do moich ustawień dawnych. W menu wygląd i zaawansowane takiej opcji nie ma. pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Sprawdź czy po sfc /scannow wpisanym w Start -> Uruchom nie przywrócona zostanie brakująca czcionka (płyta z systemem może być potrzebna).
Żółty
Dodano
25.10.2006 17:54:10
  • Soprano 25.10.2006 23:07:17

sfc /scannow polecenie działa, ale wyświtla mi monit o płytę. Wkładam oryginalną nie chce przejść dalej, wkłądam od SP2 też nie. Nie wiem co dalej ktoś ma jakies pomysły?<br />

• Bobi 25.10.2006 23:19:13

WinXP SP2 używasz tyle że płytę masz bez SP? Będzie trzeba scalić.<br />Najpierw może dowiedz się jaka czcionka w oryginale są pisane rzeczy o kt&oacute;rych wspominasz i sprawdź czy masz ją doinstalowaną.<br /><br />

• Soprano 26.10.2006 01:26:57

Ok już sobie poradziłem. Wyodrębniłem z płyty win xp domyslne fonty, przekopiowałem je do folderu fonts podmieniłem i teraz wszytsko gra. temat do zamknięcia:) dzieki za pomoc<br />

Soprano
Dodano:
25.10.2006 17:41:03
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1