problem z czcionką times new roman XP SP2
Od tygodnia mam problem z czcionką Times new roman. Większość stron w IE 6.0 wygląda normalnie ale niektóre nie wykoszystujące swojej czcinki okropnie. To znaczy litery sa niewyraźne. Podobnie jest z Wordem. Podczas uźywania czcionki Times New roman dokumenty wyglądają okropnie. Co mam zrobić. Mam zaistalowane wszystkie poprawki microsoft łącznie z sp2. Czy pozostaje mi format?? Punktu przywracania nie mam zeby wrocic do poprzedniego stanu. Pomocy
Odpowiedzi: 12
ok dzieki za pomoc :)
Jesli nie masz zintegrowanego z SP2 systemu na plytce, odinstaluj service packa i uruchom naprawe systemu poprzez nakladke. Zawsze to mniej roboty od formatowania i instalowania wszystkiego od nowa.
Times New Roman odpalona z Panelu sterowania wyswietlana jest poprawnie ?
Times New Roman odpalona z Panelu sterowania wyswietlana jest poprawnie ?
Przez chwile zwatpilem czy to wina czcionek a nie samego IE. Ale nie. Poniewaz jezeli w Wordzie tez ta czcionka zle wyglada to cos z sytemie padlo i jezeli podmniana nic nie dala to tylko format. Jakies fatum. Mój system bezawaryjnie funkcjonuje tylko do 5 miesięcy nie dłuźej. Zawsze cos sie zrypie kurde. Teraz mialem zainstalowane wszystkie poprawki Miocrosoft łącznie z SP2 i takie błędy???? Pomocy
podmienienie pliku nic nie pomogło
Eeeee tam, nie ma. W folderze i386 imes.tt_ i wypakowujesz ja jak powiedzialem poleceniem expand.
expand x:i386 imes.tt_ c: imes.ttf
Za "x" podstaw literke CD.
expand x:i386 imes.tt_ c: imes.ttf
Za "x" podstaw literke CD.
znalazlem tylko arial a jak wcisne expand to nic sie nie dzieje
Wejdz do Panelu sterowania do Czcionek, wyszukaj Times i otworz. Sprawdz czy wyswietla sie poprawnie. Jesli nie, zastap plik times.ttf plikiem z plyty XP – powinienes znalezc. Byc moze trzeba bedzie wypakowac poleceniem expand.
Z Uruchom sfc /scannow niestety nic nie dało problem występuje nadal :(
Nie bierz sie za format. Z Uruchom sfc /scannow a w ostatecznosci nakladke systemu.
a czy nie mozna odinstalowac czcionki i zainsatlowac nowej . Tylko jak to zrobic i gdzie pobrac poprawna czcionke times new roman. Oczywiscxie powyzszy blad dotyczy tylko czcionki times new roman 12
raczej
czy jedynym rozwiazaniem jest format c??
Strona 1 / 1