Problem z CPU
Wygląda to nastepująco: przy uruchomianiu kompa gdy juz wykryje HDD to wyskakuje komunikat:
*CPU is unworkable or has been changed.Please recheck–CPU SOFT MENU*
Nastepnie musze wcisnac F1 aby poszedl xp
wiem ze mam cos ustawic w biosie w CPU SOFT MENU, ale co i jak ?
Pomocy
*CPU is unworkable or has been changed.Please recheck–CPU SOFT MENU*
Nastepnie musze wcisnac F1 aby poszedl xp
wiem ze mam cos ustawic w biosie w CPU SOFT MENU, ale co i jak ?
Pomocy
Odpowiedzi: 8
to nic nie daje jutro ide z tym gównem do seriwsu i tyle
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ja tak mam jak mojego PEntium 4 na płycie ABITA z opcją SOFT 2 MENU źle ustawie...np zamiast 17x100, wezme 18x100. Wczytaj optymalne [u mnie to pomaga], a jak nie to zresetuj bios...(np wyjmując baterie)
Witam wiem ze to stary post ale nie ma co pisac nowego. Mam to samo co autor postu.
Gdy odpalam kompa caly czas sie restartuje i nie ma to konca (dochodzi do momentu gdy gasną swiatełka cd–rom,floopy,dvd) i w kółko
Reset biosu nicnie daje ani wyjecie baterji ani zwora.
Czasami odpala i ładuje mu w biosie default bios ale po F10 i save reset kompa jak normalnie ale chwile potem komputer sie wyłącza.
Serwis ?
teraz jade na połowie cpu bo sie poprzestawiał
baterje jak dociskam tez nic to nie daje.
Pozdrawiam
Gdy odpalam kompa caly czas sie restartuje i nie ma to konca (dochodzi do momentu gdy gasną swiatełka cd–rom,floopy,dvd) i w kółko
Reset biosu nicnie daje ani wyjecie baterji ani zwora.
Czasami odpala i ładuje mu w biosie default bios ale po F10 i save reset kompa jak normalnie ale chwile potem komputer sie wyłącza.
Serwis ?
teraz jade na połowie cpu bo sie poprzestawiał
baterje jak dociskam tez nic to nie daje.
Pozdrawiam
cala reszte bios pamieta tylko ten komunikat, ale za chwilke popatrze i poprubuje pozmieniac przy wartosciach procka
Załaduj optymalne ustawienia w biosie.
Bios "pamięta" resztę ustawień ?
Moźliwe źe bateria ci zdycha.
Bios "pamięta" resztę ustawień ?
Moźliwe źe bateria ci zdycha.
11.5 x 66
potwierdzenie w biosie mi nic nie daje bo za kazdym razem jest to samo.Co do reszty tzn takowania itd jakie sa wartosci dla Celerona 766mhz?
Nic nie musisz zmieniać.
Po prosty wejdź do biosa i potwierdź ustawienia "save i exit".lub prościej ,nacićnij f1 jako continue podczas tego komunikatu.
Czasami tak się dzieje :wink:
Ewentualnie sprawdź czy ustawienia cpu są prawidłowe ,magistrala,taktowanie .
Po prosty wejdź do biosa i potwierdź ustawienia "save i exit".lub prościej ,nacićnij f1 jako continue podczas tego komunikatu.
Czasami tak się dzieje :wink:
Ewentualnie sprawdź czy ustawienia cpu są prawidłowe ,magistrala,taktowanie .
Strona 1 / 1