Problem z CD–rom'em

wlasnie niedawno usywalem z plytki cd rw pliki i w trakcie komp mi sie zaciol to zresetowalem go jak wlaczylem i chcialem odpalic np gierke z cd to cd rom nie wykrywal mi CD w napedzie, tak jakby jej tam nie bylo, co mam zrobic??

Odpowiedzi: 12

To nie ty napisałes tylko ja :mrgreen:
Damianos
Dodano
31.03.2005 13:42:43
Damianos:

hehehehe napisałem źe nie poleca sie a nie ze nie mozna. Czytaj uwaźniej :mrgreen:

Wskaź mi gdzie napisałem słowo "nie moźna" – skup się trochę
Seeker
Dodano
31.03.2005 13:31:56
Seeker:
Damianos:
JN:

Moźe brudny wyczyść oczko lasera,płytą czyszczącą,ręcznie.

Płytą czyszczącą nie polecam, jak juź to ręcznie. Płyty podobno mogą naruszyć delikatny laser nagrywarki i kupa. Moze byc tak źe jej źywotnosc sie skruci. Tak samo nie zalecane jest długotrwałe odtwarzanie płyt w nagrywarce bo laser szybciej sie brudzi.

Pomijając fakt ,źe po pól roku psa z kulawą nogą obchodzą takie rady – wszak nie dość źe wyczyścić mógł sobie ze 144 razy , a kupić 2x.
To co piszesz o płytach czyszczących, nie wiem skąd to przeświadczenie – masz na to jakieś dowody?, widziałeś jak taka płyta czyszcząca wygląda? , mniemam źe nie bo byś czegoś takiego nie napisał.
A to źe laser się zuźywa, jak długo odtwarzamy w nagrywarce, – daj spokój chłopie, tak samo mozna by napisać by nie uźywać kompa długo bo procek się grzeje i starzenie elementów występuje.
IMO jakieś mity tworzysz

hehehehe napisałem źe nie poleca sie a nie ze nie mozna. Czytaj uwaźniej :mrgreen:
Damianos
Dodano
31.03.2005 13:25:40
Damianos:
JN:

Płytą czyszczącą nie polecam, jak juź to ręcznie. Płyty podobno mogą naruszyć delikatny laser nagrywarki i kupa. Moze byc tak źe jej źywotnosc sie skruci. Tak samo nie zalecane jest długotrwałe odtwarzanie płyt w nagrywarce bo laser szybciej sie brudzi.

Pomijając fakt ,źe po pól roku psa z kulawą nogą obchodzą takie rady – wszak nie dość źe wyczyścić mógł sobie ze 144 razy , a kupić 2x.
To co piszesz o płytach czyszczących, nie wiem skąd to przeświadczenie – masz na to jakieś dowody?, widziałeś jak taka płyta czyszcząca wygląda? , mniemam źe nie bo byś czegoś takiego nie napisał.
A to źe laser się zuźywa, jak długo odtwarzamy w nagrywarce, – daj spokój chłopie, tak samo mozna by napisać by nie uźywać kompa długo bo procek się grzeje i starzenie elementów występuje.
IMO jakieś mity tworzysz
Seeker
Dodano
31.03.2005 13:22:53
JN:

Damianos
Dodano
31.03.2005 12:38:03
mozliwe jest ze
zaciąL Ci sie Komp dlatego ze nagrywarka sie zepsula...... a nie,.... nagrywarka sie zepsula bo zacial Ci sie komp..... brales To pod uwage ???
TzaR
Dodano
26.12.2004 22:36:21
ale to chyba nie wada samej nagrywarki, bo wszystko sie zaczelo od tego ze wymazywalem pliki z plyty cdrw i nagle mi si komp zaciol, zresetowalem go i od tamtej pory tak sie dzieje... :/
–=MC=–
Dodano
25.12.2004 19:22:06
Wnioskuje źe masz nagryware a nie CDROM.

Jak wszystko zrobiłeś co poprzednicy pisali.

Sprawdz na innym kompie.

Jak gwarancja to serwis bo moźe koniec jej.
JNJN
Dodano
24.12.2004 13:05:05
Z kaźdą płytką która włoźe do kompa jestm tak samo
–=MC=–
Dodano
24.12.2004 12:51:15
Moźe płytka jest czysta albo ma naruszoną strukturę plików albo system plików...
Mateush
Dodano
24.12.2004 01:48:06
odinstalowalem i zainstalowale ponownie – walek
przepinalem tasme – walek
a xpk wykrywa chyba cd rom bo normalnie jest jak dam na moj komputer

;/
–=MC=–
Dodano
23.12.2004 21:26:38
...::: Wnioskuje ze cd–rom zachowuje się podobnie dla kazdej plytki CD. Mozna sprobowac odinstalowac naped, usunac go calkowicie z menadzera urzadzen, a potem zainstalowac go ponownie. Posprawdzac tasmy, powyciagaj je i powpinaj na nowo. Sprawdz czy system (tez przypuszczam XP) automatycznie wykrywa naped, po restarcie.:::...
AdasB
Dodano
21.12.2004 14:48:12
–=MC=–
Dodano:
21.12.2004 13:24:10
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1