Problem z blokowaniem komputera po czasie bezczynności
Zrobiłem sobie spersonalizowaną instalkę WIN XP PRO programem nLite. Zaznaczyłem tam opcję "blokowania komputera po czasie bezczynności" czyli, żeby każdy user miał domyślnie zaznaczaną opcję blokowania komputera hasłem przy wyjściu z wygaszacza.
Wszystko fajnie, ale blokowania zaczęło również działać jeżeli nikt nie jest zalogowany do kompa (czesto rano włączam komputer i wychodzę zrobić kawę, kiedy wracam komp jest zablokowany). I tu problem ponieważ przy blokadzie wyskakuje komunikat, że kompa może odblokować tylko admin. Próbuje więc wpisać login i hasło admina i nic, nie akceptuje tych danych. Próbuje więc danych innych userów i nic. Pozostaje tylko wyłączenie kompa i to z przycisku, bo nawet nie ma ikony do zamknięcia przy tej blokadzie. Wpisywane hasła są na pewno ok, bo działają przy blokadzie z zalogowanych już kont.
Jak to można teraz wyłączyć (blokowanie kompa przy niezalogowaniu)? Próbowałem wyłączać tą opcję dla poszczególnych userów, ale działa to tylko w stosunku do zalogowanych userów. Jestem w kropce...