Problem z błędami aplikacji i drwtsn

Witam Kupiłam kilka dni temu komputer, zaczęłam instalować programy i po jakimś czasie, gdy chciałam włączyć obojętnie jaki program czy odpalić płytkę zaczęły wyskakiwać komunikaty: [b]Nastąpił błąd aplikacji .... i zostanie ona zamknięta.[/b] Pózniej jeszcze wystąpił ten sam komunikat z [b]drwtsn[/b] więc myślałam że to on powoduje błędy, ale próbowałam już wszystkiego. Wyłączyłam usługę raportów, usunęłam dr watsona z rejestru, ale to nic nie pomogło. Było jeszcze gorzej, bo inne komunikaty mi wyskakiwały. Przez 5 czy 10 minut po włączeniu komputera jest wszystko okay, ale potem same błędy. Czytałam o tym na róznych forach, mase artykułów, ale wszystko już sprawdziłam i nie mam pomysłu jak to można naprawić. Jedyny rozwiązaniem jest przeinstalowanie, ale czy ma to w ogole sens? Boję się żeby pózniej nie było tych samych błędów, a niepotrzebnie usunę programy, które już zainstalowałam? Co ja mam zrobić?

Odpowiedzi: 3

Siema. Jaka to jest wersja XP? Na Twoim miejscu bym zrobił aktualizacje systemu. Często na takie przypadki pomagają. Masz może jakieś zabezpieczenia przed netem? Czasem tez może jakiś trojan Ci się do systemu dostał. Mogłabyś tu wkleić logi z HJT i SR. Jeśli po 10 minutach błędy się dopiero zaczynają pojawiać to może to być wir.
Dyniek
Dodano
20.12.2007 13:30:12
Nie da rady przywrócić systemu. Nie ma żadnego wcześniejszego punktu przywracania :/ W podglądzie zdarzeń są błędy i głównie jest napisane, że: Aplikacja powodująca błąd drwtsn32.exe, wersja 5.1.2600.0, moduł powodujący błąd kernel32.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x00082f9c. Coś takiego, nie znam się za bardzo na tym, więc za dużo nie rozszyfruje. Chyba będę zmuszona przeinstalować, ale czy później ten problem nie będzie sie powtarzał? Nie wiem czy te błędy są z winy systemu, czy któregoś z programów, który powoduje błędy reszty aplikacji?
dollytracy
Dodano
17.12.2007 21:04:09
Rzadko to mówię, ale chyba jednak czysta instalacja systemu będzie najlepszym wyjściem. Skoro piszesz, że problem dotyczy każdej aplikacji to jednak trudno znaleźć jakiś punkt zaczepienia. Można by jeszcze spróbować z przywracaniem systemu lub próbą naprawy. Podgląd zdarzeń nie wyświetla jakiś szczegółów?
Bobi
Dodano
17.12.2007 20:16:58
dollytracy
Dodano:
17.12.2007 19:53:21
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1