PROBLEM Z BIOSEM, Proszę o pomoc !!!

Witam,:lol: mam problem z kompem, a mianowicie chcę sformatować dysk C z windowsem, wiem, że muszę ustawić w biosie rozruch z płyty CD ale nie mogę wejść do biosu. Przy włączaniu kompa naciskam natychmiast del , próbowałam też wszystkich innych przycisków i też nic. W ogóle nie pojawia mi się czarny ekran z białymi napisami, nie ma Press ... to enter setup, po protu od razu pojawia się napis windows xp. Co mogę zrobić? Proszę o instrukcję krok po kroku,[-o< z góry dziękuję ;*

Odpowiedzi: 2

Komp stacjonarny , jaki bios niestety nie wiem i nie potrafię sprawdzić bo nie pojawia się ten ekranik z napisem jak wejść do biosu tyko od razu się system włącza i napis windows xp. Za któryś razem w końcu zaskoczył mi ten bios ale nadal nie było nic w stylu " PRESS DEL TO ENTER SETUP" tylko czarny ekran a zaraz potem bios. Nie wiem jaki to rodzaj biosu, ale nie jest to czarne tło i białe napisy , ani nie turkusowe tło i białe napisy, tylko jest w kolorach szarym, białym i chyba granatowym. I np. nie ma zakładki "Advanced BIOS Features" Tylko sam napis Advanced, Znalazłam tam 1st Boot Device i cały czas było ustawione na CD DVD ROM , a mimo to windows nie uruchamia się z płyty tylko z dysku. :(
weja
Dodano
18.06.2009 23:28:15
Laptop czy stacjonarka ? Jaki BIOS (w manualu do płyty głównej). A przy okazji: jak uruchamiasz kompa to odrazu wciskaj F8 (klikaj sobie cały czas :-) ). Powinno pokazać się okno kolejności botowania i nie trzeba wtedy do BIOS-u wchodzić. Strzałką sobie ustawisz z klawiatury i Enter.
Ucho
Dodano
18.06.2009 21:37:18
weja
Dodano:
18.06.2009 15:49:03
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1