Problem z aparatem Canon po upgradzie z W98 – rozwiązanie
Jakiś czas temu poruszałem kwestię problemu zgrywania zdjęć po USB z aparatu Canon. Nie mogłem nic zrzucić bo dostawałem jakieś śmieszne komunikaty, źe niby słabe baterie lub folder juź istnieje. Okazało się, źe po aktualizacji systemu najprawdopodobniej jakiś *.ini pamiętał ścieźkę, pod którą miały być zgrywane zdjęcia. Ścieźka ta była jednak uszkodzona tzn. zamieniona została na system nazw 8.3 i miała tyldy we wszystkich długich nazwach. Zmieniłem tą ścieźkę na jakąś istniejącą i teraz wszystko gra i bucy :D
Wcześniej nie pomogło przeinstalowanie strerowników, ręczne czyszczenie rejestru. Nie pomógł równieź telefon do "przyjaciela" czyli serwis Canon–a. Na forum teź nikt się z tym nie spotkał.
Kto by przypuszczał, źe taka pierdoła uniemoźliwi zgrywanie wręcz uźywanie aparatu bo po całkowitym usunięciu softu Canona nawet domyślny mechanizm XP nie dawał rady.
Pozdrawiam
PC
Wcześniej nie pomogło przeinstalowanie strerowników, ręczne czyszczenie rejestru. Nie pomógł równieź telefon do "przyjaciela" czyli serwis Canon–a. Na forum teź nikt się z tym nie spotkał.
Kto by przypuszczał, źe taka pierdoła uniemoźliwi zgrywanie wręcz uźywanie aparatu bo po całkowitym usunięciu softu Canona nawet domyślny mechanizm XP nie dawał rady.
Pozdrawiam
PC
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0