problem z aktualizacjomi w xp

mam problem z aktualizacjami systemu xp które mi się pojawiają do pobrania z microsoftu. system nie moze ich zainstalować i przy kazdym restatowaniu się aktualizóją bez powodzenia.prosze was co moze być powodem tego i co zrobić by powrócio do normalności. dzięki..za radę

Odpowiedzi: 20

I nie są ,są zablokowane. Jak się pozbyć tego procesu
uaktualniania, źeby wyrzucić go z traya. Nawet jak zamykam system (Komputer) to ciagle jest uaktualnienie
Chyba źe poczekam jeszcze pare dni ( mam zamiar robic format i wtedy zobaczę
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 22:56:05
Amator:
Czy te procesy ( sa zablokowane) mają jakis wplyw
1.IDLE.EXE
2.TOTAL.EXE
Pozdrawiam
Nie wiem czy maja wplyw, ale nie powinno ich byc :wink: .
EL NINO
Dodano
15.07.2005 22:39:42
Ale ta wersja poprawki (KB895658)ciągle się instaluje i komunikat źe nie mozna uaktualnić
Czy te procesy ( sa zablokowane) mają jakis wplyw
1.IDLE.EXE
2.TOTAL.EXE
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 22:20:58
Amator:
Windows–TEMP–tego nie mogę usunąć
_avast4_
JET5B5E.tmp
Perflib_Perfdata_7e4.dat
IMO nic groznego. Pierwszy z pewnoscia zakladany przez Avasta, drugi to pewnie rowniez robota jakiegos softu a trzeci to log monitora systemu.
EL NINO
Dodano
15.07.2005 21:48:10
To jest wersja poprawki (KB895658) która ciągle mi się instaluje i
Windows–TEMP–tego nie mogę usunąć
_avast4_
JET5B5E.tmp
Perflib_Perfdata_7e4.dat

Documents and Settings–Default User–Ustawienia lokalne–Temp–Tu pusto
Moźe taki program blokować instalację
PopTray to niewielki program sprawdzający okresowo zawartość naszych skrzynek pocztowych
PS
Nie wiem jak i czy sie naprawilo bo narazie nie mam w tray tej poprawki i jak narazie nie będę jej pobieral chyba źe sama znów sie bedzie chciala zainstalować.REBE To dzieki za dotychczasowa pomoc.
SORRy szybciej piszę niź czekam –powtórka z rozrywki
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 14:12:55
Masz tę poprawkę, więc to nie jej brak.

CMD = wiersz polecenia ;)

wroce jeszcze od jednej kwestii, bo odpowiediz nie zauwaźyłem:
Czy zawartość katalogów temp wyczyściłeś – zarówno w windowsie, jak i profilu w docunents&settings ?
Jeźlei nie – to zób to i raz jeszcze spróbuj instalcji – tej z dysku.
Rebe
Dodano
15.07.2005 13:51:22
Masz tę poprawkę, więc to nie jej brak.

CMD = wiersz polecenia ;)

wroce jeszcze od jednej kwestii, bo odpowiediz nie zauwaźyłem:
Czy zawartość katalogów temp wyczyściłeś – zarówno w windowsie, jak i profilu w docunents&settings ?
Jeźlei nie – to zób to i raz jeszcze spróbuj instalcji – tej z dysku.
Rebe
Dodano
15.07.2005 13:51:22
Mam takie cos–nie wszystko wklejam bo duzo tego jest
[45]: KB893066 – Update
[46]: KB893086 – Update
[47]: KB893803v2 – Update
[48]: KB896358 – Update
[49]: KB896422 – Update
Powoli wejde w system albo co nie daj do biosu
9Rebe o CMD nie podpowiedziałeś ale znalazłem twoja podpowiedź w innym poście
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 13:12:14
Przepraszam ale pogubiłem się
CYTAT1. w której wersji go masz – najnowsza to chyba Microsoft Installer 3.1
Nie wiem jak sprawdzić i gdzie
2.Czy aby na pewno masz Officea zaktualizowanego – MS –Chyba tak przed chwilą jeszcze raz sprawdzałem na stronie i jest źe brakuje tylko tych poprawek do śmieci–ja juź nawet jestem za zrezygnowaniem tylko źe ciagle uruchania mi się do instalacji.W szukaj szukałem MSI, ale nic nie mogę znaleść.A jednak
Wiedza jest waźniejsza niź wyobraźnia
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 12:45:28
Niech źyje MSI – sprawdź dwie rzeczy:
1. w której wersji go masz – najnowsza to chyba Microsoft Installer 3.1
2. Czy aby na pewno masz Officea zaktualizowanego – MS , a ja w ślad za nim, wielkorotnie wskazywał na problemy z paczkimi *.msi przy "nieświezym" Office.

Zanim jednak to wszystko uczynisz oczyść wszystkie temp–y i raz jeszcze sprobuj zainstalować poprawkę.
Rebe
Dodano
15.07.2005 12:05:27
Dzięki
Usługi mam cały czas włączone–błąd przy instalacji
Plik pobrałem w całości i mam ten sam błąd
F:\DOCUME~1\JACEK\USTAWI~1\Temp\OHotfix\OHotfix(00003)_Msi.log.
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:484]: Note: 1: 1729
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:484]: Produkt: Microsoft Office Professional Edition 2003 –– Konfiguracja nie powiodła się.
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:484]: Attempting to delete file F:\WINDOWS\Installer\17a008.msp
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:484]: Unable to delete the file. LastError = 32
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:515]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (s) (7C:EC) [23:06:51:515]: MainEngineThread is returning 1603
MSI (s) (7C:98) [23:06:51:515]: Destroying RemoteAPI object.
MSI (s) (7C:E0) [23:06:51:515]: Custom Action Manager thread ending.
=== Logowanie zatrzymane: 2005–07–14 23:06:51 ===
MSI (c) (C8:54) [23:06:51:531]: Decrementing counter to disable shutdown. If counter >= 0, shutdown will be denied. Counter after decrement: –1
MSI (c) (C8:54) [23:06:51:531]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 2005–07–14 23:06:51 ==
Co to oznacza nie wiem
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 11:56:56
MS lubi gdy kryptografia jest włączona.
Zaś co do poprawki to albo spóbuj ją ściągnąć z innego źródła – jako osobną paczkę , a nie przez aktualizacje automatyczne, albo sprawdź czy Office jest w cąłości zaktualizowany, bo moźe czegoś nie uzupełniłeś i stąd problem z instalacją – istnieją takie współzaleźne aktualizacje, – przykładem moga być poprawki do WMP10.
Rebe
Dodano
15.07.2005 09:16:51
A ja mam tak wczoraj( mam ustawione na automatyczne pobieranie)pobrałem 3 poprawki dwie sie zainstalowaly a 1 nie chce jest to poprawka do śmieci do kosza i nie wiem czy to moja wina(robiłem defragmentację dysków pare programów po tej defragmentacji przestało dzialac)i nie wiem czy to błąd z nowa poprawka czy z moim systemem czy z programem Office.Czy usluga kryptograficzna powinna być zachaczona czy nie
EL N juź jestem,
Pozdrawiam
Amator
Dodano
15.07.2005 00:24:30
ja zawsze unikam ekspresowej instali z WUD wybieram 2 opcje – a tak na koniec to wlacz automatyczne pobieranie i instalowanie – mily komunikat klikniecie i po klopocie – a co do nie mozliwosci instalki – sprawdz czy jakis pseudo dodatek nie dodal sie do ie lub nie siedzi w systemie...
sdcom
Dodano
10.06.2005 22:55:02
ja zawsze unikam ekspresowej instali z WUD wybieram 2 opcje – a tak na koniec to wlacz automatyczne pobieranie i instalowanie – mily komunikat klikniecie i po klopocie – a co do nie mozliwosci instalki – sprawdz czy jakis pseudo dodatek nie dodal sie do ie lub nie siedzi w systemie...
sdcom
Dodano
10.06.2005 22:55:02
Widze, źe nie dociera więc napisze jasno i czytelnie.
Chcecie sobie porozmawiać to na PW wypad, na nastepny post juz nie odpisze tylko zwyczajnie go wywale bo mało nas tutaj obchodzą Wasze prywatne porachunki.
Uprzejmosci i wzajemne bluzgi wymieniajcie sobie we własnym gronie bez udziału publiczności.

Update: Widze źe kolega wyciął własnego posta zanim zdąrzyłem swojego wysłać.
Moze jednak coś dociera.

Moze zacytuje coby nie było:
Idealny3:
ja nie myle , tylko mówie źe taki kolo dolek 3 nie powinien tu wogule pisać, bo to złodziej, nie ma nic legalnego, i jeszcze ciebie rebe kłamie
Bobi
Dodano
10.06.2005 22:26:22
Chcecie sobie porozmawiać to na PW wypad, na nastepny post juz nie odpisze tylko zwyczajnie go wywale bo mało nas tutaj obchodzą Wasze prywatne porachunki.
Uprzejmosci i wzajemne bluzgi wymieniajcie sobie we własnym gronie bez udziału publiczności.

Moze jednak coś dociera.

Idealny3:
ja nie myle , tylko mówie źe taki kolo dolek 3 nie powinien tu wogule pisać, bo to złodziej, nie ma nic legalnego, i jeszcze ciebie rebe kłamie
Bobi
Dodano

Moze jednak coś dociera.

Idealny3:
Bobi
Dodano
Synkowie – nie mylcie forum z komunikatorem.
Chcecie sięp olicytować to wyp....adli z tematów do częsci prywatnej.
Rebe
Dodano
10.06.2005 22:16:12
dolek3:
Jakie forum o czym ty mowisz...???:| Moderatora prosze o wykasowanie tego postu gdyz jest nie zgodny z tematem...

PS. windows byl jest i bedzie kolegi... bo na kolegi kompie... ;)

Nierób z siebie idioty, bardzo cie prosez, na NFK oświadczyłeś ze wszystko masz z emule, od xp po nortona i inne oprogramowanie, ja powiedziałem NIE nielegalom i za to mnie zbanowałeś, i nie kłam dolek bo swego czasu byłeś na nielegalnym forum adminem, bajke to wciskaj ale nie mnie , moderatorzy i admini tego forum teź są inteligenti i fajni, a ty masz ich za przygłupów, nie ośmieszaj się dolek, zgłosiłem to wasze nielegalne forum do firmy BSA i wam to gówną wyłączyli, a teraz szukasz innego forum?
Takich nielegali jakim ty jestes nikt nie chce, złodzieju, system xp kradniesz i inne źeczy i dobrze o tym wiesz.
Nienawidze osób które maja nielegale, czyli ciebie dolek i za to źe bezczelnie kłamiesz rebe, i udajesz ze nie wiesz co to jest NFK, a raczej czym było, dzięki mnie raczej ten nielegal juź nie wruci na server
Idealny3
Dodano
10.06.2005 21:51:45
HRABIA
Dodano:
21.05.2005 17:13:46
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2