Problem z aktualizacją Windows XP

Witam wszystkich Mam problem związany z aktualizacją mojego systemu. Obecnie wyłączyłem automatyczną aktualizacje windowsa ponieważ jak uruchamia się to komputer przestaje chodzić tak go mieli, 100% zużycia procesora. Jak chce wyszukac aktualizacje na stronie windows update to jest to samo komputer drastycznie zaczyna zmielać a skaner szuka szuka i tak z 1h po czym wyskakuje że serwer nie odpiada i czy zakończyć. Nie wiem co jest grane. Pierwszy raz takie coś mam. Windowsa posaidam oryginalnego Windows Xp home edition. Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 4

Nie chce mi się pisać - więc zapoznajcie się z tym: http://forum.infojama.pl/default.aspx?g=posts&t=64778
Veers
Dodano
02.02.2010 01:10:25
przy próbie aktualizacji windowsa uruchamia się proces wuauclt.exe i svchost.exe i te dwa procesy pobierają odzielnie po 120 000k pamięci nie kiedy wyskakuje mi ze mam za mało pamięci nie wiem co się dzieje a na stronie windows update trwa skan aktualizacji i taz przez 1h potrafi i nic
cesiek
Dodano
01.02.2010 12:21:55
Jakoś nie dopatrzyłem się u kolegi [b]Ceśka[/b] żadnego kodu więc pozwoliłem sobie na małą reedycję postu. I wolałbym, by bez potrzeby - te bajery pozostały nieruszane.
XanTyp
Dodano
01.02.2010 00:49:12
Sprawdź działanie usługi kryptograficznej. Zajrzyj też do archiwum forum - temat był poruszany nie raz.
Veers
Dodano
01.02.2010 00:28:06
  • ziomekk 01.02.2010 09:51:04

[quote=Veers]Sprawdź działanie usługi kryptograficznej. Zajrzyj też do archiwum forum - temat był poruszany nie raz.[/quote]o co chodzi z tym działaniem usług kryptograficznej bo jeśli chodzi o usługi w services.msc to mam włączone aktualizacja automatyczną nie mogę znaleźc na forum problemu takiego jak ją mam proszę pomozcie mi :-)

cesiek
Dodano:
31.01.2010 13:49:22
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1