Problem z AGPx8
Witam,
mam karte ASRock k7s8x i ATI Radeon 9800SE 128 bit wszystko jest pięknie ale tylko na agp x4. Gdy włacze agp x8 gry nie chodzą, komputer sie zawiesza itp. Próbowałem sterowników ,,normlanych" i Omega i nic to nie zmienia. O co moźe chodzić, prosze o rade.
mam karte ASRock k7s8x i ATI Radeon 9800SE 128 bit wszystko jest pięknie ale tylko na agp x4. Gdy włacze agp x8 gry nie chodzą, komputer sie zawiesza itp. Próbowałem sterowników ,,normlanych" i Omega i nic to nie zmienia. O co moźe chodzić, prosze o rade.
Odpowiedzi: 5
Mam AUTO, mam najnowsze sterowniki ze strony Asrocka. Smartgart po ,,testuj calość" pokazuje agp x8 i fast write WŁĄCZONY. Poniewaź nic dobrego o opcji fast write nie slyszale ma wrecz przeciwnie wiec mialem ją wyłączoną w biosie. Właczyłem FW w biosie i zainstalowalem sterowniki omega od nowa z obsluga FW, juź myślałem ze bedzie dobrze ale niestety bez zmian, nadal gdy mam ustawione AGP x8 komputer sie zawiesza ( wolniej lub szybciej ). Moźe jeszcze jakieś pomysły ? ;)
SiS AGP PCI–to–PCI Bridge Driver, generalnie tak ale moźesz spróbowac nastepujących rzeczy :
W BIOS ustawić AGP na pozycję AUTO jeśli takowa jest.
Zainstalować SiS AGP Driver v.1.17 E,
W właściwościach sterownika, na zakładce SMARTGART sprawdzić ustawienie AGP czy jest moźliwość przestawienia na x 8 i wykonać test całości.
Po ponownym uruchomieniu SMARTGART moźe dać info co jest nie tak.
W BIOS ustawić AGP na pozycję AUTO jeśli takowa jest.
Zainstalować SiS AGP Driver v.1.17 E,
W właściwościach sterownika, na zakładce SMARTGART sprawdzić ustawienie AGP czy jest moźliwość przestawienia na x 8 i wykonać test całości.
Po ponownym uruchomieniu SMARTGART moźe dać info co jest nie tak.
konkretniej zainstalowałem ,,SiS AGP PCI–to–PCI Bridge Driver" o to chodzi ? wersja to nie wiem ;P
Dzieki za odpowiedź.
Zasilacz mam 400 takźe chyba powinno być wszystko w porzadku a sterowniki do plyty zainstalowalem z cd które dostałem przy zakupie. Moźe jakieś inne sugestie ?
Zasilacz mam 400 takźe chyba powinno być wszystko w porzadku a sterowniki do plyty zainstalowalem z cd które dostałem przy zakupie. Moźe jakieś inne sugestie ?
Wygląda na braki w zasilaniu – zasilacz nie chce podać wystarczającej ilości pradu do karty ( nie wiadomo czy dotyczy to tylko złącza AGP czy tylko zasilania na karcie, czy teź obu tych czynników ).
Oczywiście wszystko przy załoźeniu, źe obsługę AGP 3.0 dla chipsetu dograłes.
Oczywiście wszystko przy załoźeniu, źe obsługę AGP 3.0 dla chipsetu dograłes.
Strona 1 / 1