Problem z Activex??

Cześć.
Czy wie ktoś jak wyłączyć źółtą ramkę w IE z napisem: Aby pomóc w zapewnieniu bezpieczeństwa, program Internet Explorer ograniczył temu plikowi moźliwość wyświetlania zawartości aktywnej, która mogłaby uzyskać dostęp do tego komputera. Kliknij tutaj, aby uzyskać opcje... Szukałem na forum znalazłem podobny temat ale nikt nie odpowiedział gdzie moge znaleźc taką opcję. Szperałem juź w ustawieniach bezpieczeństwa w IE ale to nic nie daje. Przed formatem kiedyś to znalazłem ale teraz juź nie pamiętam gdzie.
Proszę o rade, bo zaczyna mnie to wkurzać.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 8

EL NINO:
Tu nie chodzi o poziom niski czy wysoki. Po kliknieciu na Poziom niestandardowy masz dostep do zalaczania i wylaczania ActiveX – obrazek nr 6.

nawet po zmianie tych opcji nie daje się tego wyłączyć (próbowałem juź)

Bobi_robert dzięki za link, na pewno poczytam.
chemik_
Dodano
20.04.2005 00:57:06
Chyba nie całkiem sie zrozumielismy...
Piszesz o ActiveX, a tresc komunikatu mówi o czym innym
Przejrzyj >> http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/pl/maintain/sp2brows.mspx
Bobi
Dodano
18.04.2005 23:32:40
Tu nie chodzi o poziom niski czy wysoki. Po kliknieciu na Poziom niestandardowy masz dostep do zalaczania i wylaczania ActiveX – obrazek nr 6.
EL NINO
Dodano
18.04.2005 23:24:45
Juz patrzyłem wcześniej te ustawienia. Przy najnizszym poziomie zabezpieczeń teź działa to "zabezpieczenie".
chemik_
Dodano
18.04.2005 23:11:02
Przeciez ActiveX ustawia sie w Opcjach internetowych –> http://vlaurie.com/computers2/slides/ieconfigureslide1.htm
EL NINO
Dodano
18.04.2005 22:54:18
Ale ja to wylaczyłem przed formtem (jak znowu znajde to napisze). Poniewaź nawet strony zapisane na dysku sa blokowane, i to zezwalania jest uciazliwe.
chemik_
Dodano
18.04.2005 21:40:51
O ile mi wiadomo to ukryć tego akurat komunikatu nie moźna zarówno przez jakis ptaszek w opcjach jak i w rejestrze.
To info zapobiega nieświadomemu instalowaniu przez uźytkowników niepoźądanego oprogramowania, ktore nie pyta czy sciagać sie na dysk po kliknieciu w link downloadu tylko skryptem na stronie od razu probuje pobrać dane.
To takie zabezpieczenie przez automatycznym klikaniem w przyciski przez "głupawych" userów.
Bobi
Dodano
18.04.2005 17:21:08
Jest moźliwe ze ta opcja bedzie znajdowała się gdzie indziej niź w narzędziach IE??
chemik_
Dodano
18.04.2005 16:09:35
chemik_
Dodano:
18.04.2005 13:49:31
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1