problem z active deskop
witam...
mam taki problem... system działał bez problemowo ... ale od kilku dni przy każdym uruchomieniu komputera zamiast normalnego pulpitu mam :
[img]http://images42.fotosik.pl/85/92b694b54b28f900.jpg[/img]
co mogę zrobić aby to naprawić?
szukałem w google .... nie znalazłem odpowiedzi ;P :)
Odpowiedzi: 3
XanTyp nie wyłączę bo chce mieć tapetę... gdybym nie chciał to nie pytał bym jak to naprawić. wirusy były... przeleciałem cały system kilka razy licencjonowanym kasperskym i jakimiś pierdołami od spyware itp itd doctorami wszelakiego rodzaju...
Woli76 przeinstalowałem system po wirusie więc przywracanie nie ma sensu
tak na szybko to spróbuj użyć przywracania systemu
Zacznij od przeszukania kompa pod względem wirusów.
A nie możesz wyłączyć Active Desktop?
Strona 1 / 1
[quote=dariuszO]Woli76 przeinstalowałem system po wirusie więc przywracanie nie ma sensu[/quote]Jeszcze by się wirusy odzniknęły? o.O Bez AD też możesz mieć tapetę. To tak na marginesie. Start / uruchom: gpedit.msc -> Konfiguracja użytkownika / Szablony Administracyjne / Pulpit / Active Desktop : Włącz pulpit Active Desktop ustaw na wyłączony, Wyłącz pulpit Active Desktop ustaw na włączony Ten sposób musi zadziałać.
[quote=XanTyp][quote=dariuszO]Woli76 przeinstalowałem system po wirusie więc przywracanie nie ma sensu[/quote]Jeszcze by się wirusy odzniknęły? o.O [/quote] XanTyp... przed reinstalacją przeryłem dysk wszystkim co miałem.... przeinstalowałem.... potem znowu ryłem adwarami doctorami i kasperskim.... mam się spowiadać ze wszystkiego co robię? :P :P :P :) "Bez AD też możesz mieć tapetę. To tak na marginesie. Start / uruchom: gpedit.msc -> Konfiguracja użytkownika / Szablo (...)" - DZIĘKI ... o taką pomoc mi chodziło ;)