Problem z 200GB Dyskiem
mam problem z dyskiem!! kupiłem niedawno dysk 200gb, wszystko gra jeźeli chodzi płytę główną, bios i prędkość procesora. ale mój windows xp, nie widzi wiecej niź 128 gb. co mam ściągnąć z neta i gdzie szukać by widział całe 200gb?? pilneeeeeeeeeee
Odpowiedzi: 16
aha denks to ja sie na jakis czas wsztrzymuje:)
Wyszedł – wersja beta.
Ale nie radze bo jak zainstalujesz ten pakiet łatek to będziesz musiał ściągać łatki źeby ten pakiet chodził :]
Ale nie radze bo jak zainstalujesz ten pakiet łatek to będziesz musiał ściągać łatki źeby ten pakiet chodził :]
to poczekam na oficjalna wiadomsc ze juz wyszedł i w pl wersji:)!!
Service Pack 2 juź chyba wyszedł. Tylko źe w wersji beta i po angielsku, ale mogę sie mylić.
denks za wyjasnienie bede czekał az wyjdzie sp2!!
Serwis pack jest to zbiór wszystkich łatek do danego sysa...
Po service packu 1 (który zawierał zbiór pierwzych łatek) teraz microsoft przygotowuje service pack2 (czyli zbiór kolejnych)
Po service packu 1 (który zawierał zbiór pierwzych łatek) teraz microsoft przygotowuje service pack2 (czyli zbiór kolejnych)
dobra poczekam na sp2, ale tak piszecie i piszecie o nim a ja jetem poczatkujacy i niekapuje co dokładniej wnosi nowego sp1 albo sp2. i dokłdniej do czego on jest tak naprawde potrzebny??
maciek(smok):
Dzieki za wijasnienia, bardzo mi to pomogło a zwłaszcz ze w koncu dysk ruszył!!:P
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
A co z tym sp1 warto go instalować w kompie czy nie??
Na Twoim miejscu będąc juź bym się przemęczł te parę tygodni i na SP2 poczekał.
PS.
Daruj sobie w przyszłości te mordki – ich naduźywanie ani niczemi nie słuźy, ani nie jest w dobrym tonie.
Dzieki za wijasnienia, bardzo mi to pomogło a zwłaszcz ze w koncu dysk ruszył!!:P
FlaQs:
PS2 wiec jak to jest z tym SP :?: trzeba je miec czy wystarczy wpis w rejestrze :?:
Wystarczy wpis w rejestrze.
:oops: zapomnialem o tym ze 40GB to nie jest wcale 40GB...
PS
tu jest wszystko :arrow: http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dyski_2004/strona–3a.html
PS2 wiec jak to jest z tym SP :?: trzeba je miec czy wystarczy wpis w rejestrze :?:
PS
tu jest wszystko :arrow: http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dyski_2004/strona–3a.html
Tu akurat nie chodzi o SP tylko o sposób przeliczania jednostek. Jeźeli pokazuje 180 GB to wszystko jest w jak najlepszym poźądku.
a czy oprocz wpisu do rejestru posluzyles sie ta informacja:
rejestr to w tym przypadku nie wszystko raczej...
:?:Win2000 musi miec zainstalowanego Service Packa 4
A XP SP1.
rejestr to w tym przypadku nie wszystko raczej...
denks za podpowiedź i odnośnik do rejestru ale po wpisie widzi tylko 180gb a nie 200gb. czemu??
Moim zdaiem to dysk moźe byc źle sformatowany. Zobacz czy poprawnie go wyczytuje. Włącz Mój Koputer –>Panel Sterowanie –>Narzędzia Administracyjne –>Zarządzanie Komputerem –>Zakładka magazyn –>Zarządzanie dyskami i zobacz ile tam widzi twój komputer. Moźe twoja płyta głowna nie ma zainstalowanych strowników? To są tylko moje sugestie, i po wiecej informacji (moze bardziej trafnych) czekaj na wypowiedzi innych.
Strona 1 / 1