Problem [wyrównywanie do siatki, nie zapisuje ustawień]
Mam problemik z tym zeby ustawic w opcjach folderów zeby zawsze ikonki były ustawione równo (do siatki). Wszystko bylo by ok ale bo zamknieci okna i wlaczeniu ponownym musze wlanczac od nowa ta funkcję i tak jest za kazdym razem! Czytałem troche tematów dotyczacych tego problemu na tym forum ale nadal sie tak dzieje. Moze jest jakas mozliwosc w rejestrze czegos zmodyfikowania albo cos podobnego. Próbwoalem tez w opcjach folderów odznaczylem "zapamietaj ustaiwenia wszystkich folderów" i zastosowałem odpowiednie ustawienie dla wszystkich folderów i dziala ale tylko do zamkniecia okna.Prosze poradzcie cos co kolwiek moze jakis program ma taka funcke ze mozna ustawic i zeby tak bylo raz na zawsze.
Odpowiedzi: 5
ERROR 5:
max17:
ERROR 5:
spróbuj w rejestrze w kluczu HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer usunąć wartość NoSaveSettings (Jeśli taka istnieje). Sprawdź teź czy jest w kluczu HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer (takźe ją usuń, jeźeli tu jest).
Nie znalazłem tych kluczy...
Rozumiem, źe nie znalazłeś tej wartości w podanych kluczach. Napisz jkakie wartości się w nich znajdują ( w podanych kluczach)
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
ClearRecentDocsOnExit ==> 1 (1) REG_DWORD
NoDriveTypeAutoRun ==> df (233) REG_DWORD
Wartość jest za ==>
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Tutaj nie znalazłem klucza Explorer w Policies. Były tylko 3 inne: NonEnum, Ratings, System. Screen w załączniku.
max17:
ERROR 5:
spróbuj w rejestrze w kluczu HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer usunąć wartość NoSaveSettings (Jeśli taka istnieje). Sprawdź teź czy jest w kluczu HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer (takźe ją usuń, jeźeli tu jest).
Rozumiem, źe nie znalazłeś tej wartości w podanych kluczach. Napisz jkakie wartości się w nich znajdują ( w podanych kluczach)
ERROR 5:
Bobi:
Spróbuj starego wypróbowanego sposobu.
– w opcjach folderów/widok zresetuj ustawienia
– zamknij okno
– poustawiaj wszystko od nowa
– wejdź znów w ta zakładke i zapisz ustawienia
Niestety próbowałem to juź kilkanaście razy i nic. Nadal nie działa "wyrównaj do siatki"
Spróbuj starego wypróbowanego sposobu.
– zamknij okno
– zamknij okno
Strona 1 / 1