problem wyjscie z gry czasami restart
1. dziwne kropki kreski niebieskie czerwone w grach glownie na czarnym tle
2. podczas gry w medal of honour pacific... w momentach zapisywania gry, przjscia ukladu nastepuje wyjscie z gry a czasami restart komputera
3. w innych grach w ktorych na wczesniejszej karcie fx5200 nie mialem tego problemu (kropek kresek dziwnych zalaman) teraz on wystepuje
pentium 4 3.0 GHz prescot
chieftec 360 wat
2x256 GEIL
radeon X600 PRO 128
wg AI bostera
CPU 36 – 48 stopni
system 44
nie mam zadnych dodatkowych coolerow na obudowie jest za to tunel do procesora
pomocy jutro jade z nim do sklepu bo sie nie chce wiecej denerwowac moze ktos z was wczesniej cos wymysli
2. podczas gry w medal of honour pacific... w momentach zapisywania gry, przjscia ukladu nastepuje wyjscie z gry a czasami restart komputera
3. w innych grach w ktorych na wczesniejszej karcie fx5200 nie mialem tego problemu (kropek kresek dziwnych zalaman) teraz on wystepuje
pentium 4 3.0 GHz prescot
chieftec 360 wat
2x256 GEIL
radeon X600 PRO 128
wg AI bostera
CPU 36 – 48 stopni
system 44
nie mam zadnych dodatkowych coolerow na obudowie jest za to tunel do procesora
pomocy jutro jade z nim do sklepu bo sie nie chce wiecej denerwowac moze ktos z was wczesniej cos wymysli
Odpowiedzi: 5
mumol:
na karcie byly zwalone pamieci
chyba trafil mi sie trefny model w servisie podlaczyli po godzinie testow dali mi nowa karte teraz wszytsko GRA :–)
Patrz pkt 1 :wink:
na karcie byly zwalone pamieci
chyba trafil mi sie trefny model w servisie podlaczyli po godzinie testow dali mi nowa karte teraz wszytsko GRA :–)
Problem moźe dotyczyć samej karty, lub teź innych podzespołow. Moźe podkręcałeś procesor? Na niektórych słabszych płytach dozwolone są tylko ustawienia 100, 133, 166. Chodzi oczywiscie o szyne. Inne ustawienia podkręcaja prucz samego procesora gartę graficzną oraz dyski twarde co prowadzi do ich uszkodzenia. Było by to bardzo prawdopodobne ze wzgledy na opisane zjawisko, lecz w twoim przypadku nierealne – nic nie podkręcałeś, a nie sądzę źeby w sklepie sie nie znali i coś źle poustawiali (nie podkręcałem nigdy Pentiumów i nie wiem jak to dzisiaj jest–jaka jest róznica, czy cos jest poblokowane). Wersja Rebe jest najbardziej prawdopodobna, i tej naleźy się trzymać.
Mam nadzieje ze serwisanci sie sprawdza. Po naprawie napisz co było nie tak. Jestem bardzo ciekaw.
Mam nadzieje ze serwisanci sie sprawdza. Po naprawie napisz co było nie tak. Jestem bardzo ciekaw.
podczas uruchamiania windows pokazal sie niebieski ekran z takim bledem stop: 0x0000008E (0xC0000005, 0x804E194E, 0xEDADB87C, 0x00000000)
chyba dobrze spisalem
co on oznacza karta ?
nie moze byc przetaktowana bo tego nie robilem
sterowniki sprawdzalem 3 rozne w tym rekomendowane przez microsoft
owe kropki widac nawet podczas ogladania filmu divx i na pulpicie
pozdrawiam
chyba dobrze spisalem
co on oznacza karta ?
nie moze byc przetaktowana bo tego nie robilem
sterowniki sprawdzalem 3 rozne w tym rekomendowane przez microsoft
owe kropki widac nawet podczas ogladania filmu divx i na pulpicie
pozdrawiam
1. Przetaktowanie lub uszkodzenie karty
2. błąd sterownika karty lub pkt 1 – wyłącz restart w razie awarii i zobacz co na BSOD–zie będzie stało napisane.
3.Pkt 1
2. błąd sterownika karty lub pkt 1 – wyłącz restart w razie awarii i zobacz co na BSOD–zie będzie stało napisane.
3.Pkt 1
Strona 1 / 1