[ PROBLEM WINDOWS XP ] Potrzebna pomoc.
Hm nie wiem od czego by tu zacząć najlepiej od początku. Wiec przed formatowanie komputera zaczynały mi sie pojawiac błędy. Mozilla mi sie nie uruchamiala , gadu gadu crashowalo i tym podobne. Ciagle jakies błedy. W koncu odpalilem jakas gre i mi sie rozdzielczosc zmienila i nie chcial sie dostroic obraz spowrotem. Wiec wczytalem w biosie ostatnie mozliwe ustawienia poprawne systemu i jakos to zadzialalo , ale juz ikony i wszystko nie bylo takie same. Staralem sie formatowac system , ale przy instalacji nie chcial mi sie zainstalowac system na C wyskakiwalo , ze na partycji c jest juz windows, nie dalo sie go ani usunac , tylko wgrac a ostrzezenie brzmialo ze nie zalecane jest wgrywanie 2 systemow na jedna partycje. Poczytalem troche i zmienilem First Boot Device na cdrom ii co prawda instalacja wygladala inaczej , ale musialem usunac partycje i zrobic od nowa, niby jakis nowy sposob , ale to nic nie dalo! te problemy sa nadal, system sie resetuje sam, mozilla znow nie chodzi. A sformatowalem nawet wszystkie dyski. Nic nie pomoglo. wczesniej wyskakiwal blad krytycznym na niebieskim ekranie, ale juz tego nie ma. Teraz tylko komputer sie resetuje albo zamykaja sie programy. Moj błąd ktory mi wyskakuje po ponownym uruchomieniu systemu windows wygląda tak. : [URL=http://img215.imageshack.us/i/beztytuucq.jpg/][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/6868/beztytuucq.th.jpg[/IMG][/URL]
Prosze o pomoc z góry dziekuje.
Odpowiedzi: 4
Poza EFI - nie znam BIOSu który miałby opcję "ostatnich poprawnych działających ustawień". Ponieważ masz Win XP - można założyć spokojnie że twoja płyta nie jest wyposażona w EFI, i że poza zmianą sekwencji rozruchu napędów nic w BIOSie nie zmieniałeś.
Ponieważ wykonałeś świeżą instalację systemu - można wykluczyć problemy z rejestrem. Problem więc istnieje albo po stronie płyty głównej, albo po stronie pamięci. Krótko i na temat: coś jest uszkodzone i formatując / reinstalując system tego nie naprawisz.
W skrócie? po wczytaniu ostatnio poprawnych działających ustawien w biosie zaczely sie problemy. Mozilla nie dziala wyskakiwaly bledy, gasł pulpit za chwile za zapalal. Po kilku formatach był ten problem do ktorego doczepilem zdjecie. Kazdy format nic nowego nie dał.
[quote=crey89].... Wiec wczytalem w biosie ostatnie mozliwe ustawienia poprawne systemu [/quote] ???
[quote=crey89]... Staralem sie formatowac system [/quote] ????
Wniosek który się nasuwa, brzmi: masz problem ze sprzętem.
To nie jest post z prośbą o pomoc tylko sieczka machnięta jak leci.
Napisz to po ludzku, z przemyślanymi enterami na końcach zdań, bo na odwal się to każdy też ci nachlapie co popadnie.[quote=crey89]błąd[/quote]Jedno słowo bez błędu.
Ciekawy oksymoron, swoją drogą.
To ma być post, który zrozumiale wyłuszczy problem, zamiast spłodzenia kolejnego słowotoku.
Strona 1 / 1