Problem Windows XP Media center zwiechy
Witam
Mam malutki problem moze nie malutki ale ogromny mam nowego kompa składaka i tego winowsa był już u dwuch informatyków i cały czas tak robi a mianowicie co jakiś czas powstanie zwiecha całego komputera nawet myszka niechodzi trzeba wyłonczyć i włonczyć ponownie zeby coś ruszyło zastanawiałam sie nad procesorem czyżby zamały wiatraczek no nie wiem licze na was i wasze wnioski moze ktoś pomorze rozwiazac mi ten problem odrazu mowie format nic nie daje cały czas tak samo
Oraz w prawym dolnym rogu w chmorce pojewia sie komunikat
Błąd systemu
W sieci istnieje duplikat nazwy
Parametry komputera
IMD 2,8
512 DDRAM
a dalej niepamietam ale tez dobre gdyby to niebył składak to dawno oddałabym go do serwisu a tak niewiadomo co z nim jest Prosze POMOCY!
Odpowiedzi: 1
Co do tego :
monika111:Błąd systemu
W sieci istnieje duplikat nazwy
To w sieci jest inny komputer który ma taka sama nazwe komputera jak Twoja. Daj PPM na Mój Komputer -> Własciwości-> Nazwa komputera -> Zmień i miejsce Nazwa komputera poprostu wymysl i wpis inną.
Co do problemu z zwieszaniem kompa to wysyl sie troszkę i opisz co tam masz za sprzet, jaka płyta, grafa itd. Sprawdz i podaj jake masz napięcia i temperatury, pewnie przyda sie jakiś Everest, albo odczytaj z BIOSu
O to link z Raportu Everesta bardzo szczegołowy bo z wszystkich funkcji <a href="http://www.pompowtryski.pl/Report.txt" target="_blank" title="pompowtryski.pl/Report.txt">pompowtryski.pl/Report.txt</a> Dzisiaj podczas słuchania muzyki przez winampa komp. zrestartował sie bez powodu no jakis powód jest skoro sie zrestartował. A gdy nieleci muzyka to zawsze po jakims czasie walnie zwieche i trzeba wylanczac i wlanczac na nowo. Moze to byc plyta glowna albo przegrzewajacy sie jakis podzespol no albo nie wime co pomozcie bo nowy komp i nic nie mozna robic. Z góry wielkie naprawde bardzo wielkie dzięki :):*