Problem w Windows UPDATE

Witam! Po awarii dysku , musiałem zainstalować windowsa XP PRO. Wszystko pięknie się zainstalowało , podałem właściwy klucz produktu. Po uruchomieniu WINDOWS UPDATE wyskoczył mi komunikat ,że wystąpił błąd przy Sprawdzaniu oryginalności systemu Windows. Windowsa mam orginalnego. Co jest nie tak?Sad

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Problem jest po stronie MS najpewniej - czasem się trafia i na to zostaje tylko ...przeczekać.
Rebe
Dodano
24.10.2006 09:34:25
  • Marcino 24.10.2006 19:29:17

Czy problemem może być to ,że instalowałem Windowsa z kopii a nie z orginału?

• Rebe 24.10.2006 20:10:42

<div>Jeżlei pod pojęciem kopii rozumieć zrobienie jej z własnego nośnika ( przegranie go + ew. scalenie z SP ), to nie jest to przyczyna.</div><div>O odczekaniu napisąlem dlatego, że parę tygodni temu tak było z jedną z poprawek - walidacja przez &quot;metodę alternatywną&quot; nie działała pierwszego dnia, a drugiego już i ta &quot;zwykła&quot;. Po dniu czy dwoch problem się sam rozwiązał - zresztą na stronie z komunikatem o błedzie sprawdzania była jakaś informacja, z ktorej wynikało, że ot wina po stronie MS leżąca.</div>

• Marcino 24.10.2006 21:35:29

Kiedy instalowałem Windowsa nie miałem swojego orginału, tylko jakąś kopię (chyba z crakiem). Jeżeli to przyczyna , to czy muszę jeszcze raz formatować dysk i istalować windowsa z mojego orginału, czy jest jakaś inna metoda. Proszę o pomoc, bo nie chciałbym od nowa&nbsp;instalować.Pozdr

• Anathema 24.10.2006 21:55:23

<p>Skoro oryginalny nośnik (i klucz) masz, to po kiego czorta instalujesz to z jakiejś nie wiadmo go jakiej płytki?</p><p>P.S. Cholera go wi zresztą co na takiej płytce poza crackiem jest jeszcze.</p>

• Bobi 24.10.2006 22:11:17

Marcino, zmieniłeś klucz na taki jaki dostałeś razem z oryginalnym systemem?<br />

• Marcino 25.10.2006 20:50:32

<p>Instalowałem z kopii , bo akurat nie miałem swojej płytki org. , zależało mi na czasie.&nbsp;</p><p>Jak instalowałem, to wpisałem klucz kt&oacute;ry dostałem z orginałem</p>

Marcino
Dodano:
24.10.2006 00:35:24
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1