Problem w Windows Update i nie tylko
Mam WinXP SP2 i nie chce mi sie otworzyć strona windowsupdate.com. Mało tego nie otwiera mi się teź microsoft.com, support.microsoft.com itp. Otwiera się natomiast office.microsoft.com:) Jest to dla mnie mocno podejrzane. Ktoś moźe wie co to moźe byc i co na to poradzić? Pozdro
Odpowiedzi: 6
Jestem za serwerem linuxowym. Antyvir – Norton 2003 i zapora windows. Na poprzednim systemie xp te strony działały.
Jakiego masz firewalla ? Antyvira ? Nie blokuja jakichs kontrolek ?Socool:
Mam WinXP SP2 i nie chce mi sie otworzyć strona windowsupdate.com
W Operze teź nie działają te microsofty :?
hmmm to faktycznie dziwne. Hosts wyglada tak jak powinien. Ja bym jeszcze sprobowal przegladnac te strony na innej przegladarce.
Ładuje sie parenaście sekund i wyskakuje ze nie mozna wyswietlic strony. Przeskanowalem caly dysk nortonem i nic, przeskanowalem tez system32 skanerem mks online i nic.
W pliku c:\windows\system32\drivers\etc\hosts mam tylko
127.0.0.1 localhost
W pliku c:\windows\system32\drivers\etc\hosts mam tylko
127.0.0.1 localhost
Wyskakuje ci jakis komuniakt? czy tylko ze nie mozna wyswietlic strony? Mozesz wejsc na strone jakeigos skanera on–line? Sprawdz plik c:\windows\system32\drivers\hosts Byl taki wirus gdzie przekierowywal strony z microsoftu i innych znanych stron antywirusowych na localhosta. Sprawdz co masz w tym pliku. Jak to sprawdzisz to napisz co tam masz i bedziemy myslec dalej
Strona 1 / 1