Problem Usługa Serwer

Witam Wszystkich Mam otóż taki problemik. Posiadam sieć LAN w której wszystkie komputery pracują na Win XP (w większości Home jednakże jest kilka z Win Prof). Na jednym komputerze w sieci z win XP Prof mam zrobiony coś na podobieństwo serwera plików. Jednakże z nie wyjaśnionych przyczyn dla mnie co jakiś czas (na chwilę obecną nie potrafię powiedzieć nawet w jakiej okoliczoności) wyłącza się usługa "Serwer" która powoduje wyłączenie wszelakiego udostępniania. Przeinstalowałem cały system, przeprowadziłem aktualizację systemu i nadal to samo. Komp od strony Hardware: płyta główna Gigabyte G33-DS3R 2 x Dysk w macierzy lustro Grafika zintegrowana z płytą główną Czy może ktoś spotkał się podobnym problemem. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam Mostu

Odpowiedzi: 3

Koncepcji na roziwiązanie nie mam. Może na obejście - we własciwościach usługi jest zakładka Odzyskiwanie - zobacz czy jak tam ustawisz by uruchamiał usługe po błędach ponownie nie zadziała.
Żółty
Dodano
28.03.2008 14:09:17
Witam Otóż ręczne wyłącznie usługi jak najbardziej ok. Nie powoduje błędu po prostu się wyłącza i przestaje funkcjonować. W dzienniku zdarzeń wg mojej oceny nie ma niepokojących błędów. Praktycznie nie ma wogóle błędów jedynie są informacje o tym że usługa serwer została pomyślnie wystartowania. Pozdrawiam Mostu
mostu
Dodano
28.03.2008 13:58:29
Podgląd zdarzeń nic nie gada na ten temat ?? Próba właczenia tej usługi ręcznie nie sypie błedem jakimś ??
Żółty
Dodano
28.03.2008 11:46:23
mostu
Dodano:
28.03.2008 11:40:12
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1