Problem sprzętu czy pendriva

[b]Witam[/b] , oj dawno tutaj nie zaglądałem i z tej racji życzę wszystkim pomyślności w Nowym 2008 roku, lecz przejdzmy do mojego problemu. Gdy wkładam tego pierwszego pendriva do USB to wszystko gra, lecz problem pojawia sie gdy chcę użyć ten nowszy o poj.2gb uruchamia mi się kreator znajdowania sprzętu [img]http://zm3322-ovh.ovh.org/pendriv.gif[/img] [b] Ciekawa rzecz prawda? jak ten problem naprawić?[/b] Ponadto ten pendriv jest nowy, niemam płyty gdyż nie było.Pracuje na Dellu. Acha teraz sprawdzałem na innym kompie wykrywa pendriva, a tutaj nie, więc kto mi pomoże w rozwiązanie tego problemu?Proszę.

Odpowiedzi: 6

Rzadko kiedy mnie ponosi, ale tym razem nie zdzierżę. Zastanów się trochę nad tym co piszesz. Już sam temat jest nielogiczny (pendrive to przecież sprzęt). Pytam co po naciśnięciu przycisku "dalej", a Ty zamiast konkretnie odpowiedzieć piszesz, że nie masz płytki - z tego wynika, że nawet nie spróbowałeś. Ba! Nie przeczytałeś uważnie komunikatu, który wkleiłeś na Forum, wszak tam jest napisane JEŚLI... - z tego z kolei wynika, że płytka nie jest wymagana. Zresztą to już napisał Seeker wcześniej. Chyba wystarczy?
kierofca
Dodano
07.01.2008 20:18:12
  • epsylon 07.01.2008 23:05:27

[quote=kierofca]Rzadko kiedy mnie ponosi, ale tym razem nie zdzierżę. Zastanów się trochę nad tym co piszesz. Już sam temat jest nielogiczny (pendrive to przecież sprzęt). Pytam co po naciśnięciu przycisku "dalej", a Ty zamiast konkretnie odpowiedzieć piszesz, że nie masz płytki - z tego wynika, że nawet nie spróbowałeś. Ba! Nie przeczytałeś uważnie komunikatu, który wkleiłeś na Forum, wszak tam jest napisane JEŚLI... - z tego z kolei wynika, że płytka nie jest wymagana. Zresztą to już napisał Seeker wcześniej. Chyba wystarczy?[/quote] Oj panowie..panowie.... [u]Kto czyta ten nie błądzi[/u] [b]Zaczynam wątek od początku[/b] Mam pendive 1GB i działa, drugi 2GB już nie, ponadto pierwszy aparat foto tez wykrywał, ten nowy sony już nie, podobnie rzecz sie ma z komórką Nokia.Co dalej żadnych płyt niemam.Pracuje na Dellu-system orginalny.To wszystko.Koniec wątku.Zapewne sam rozwiąże ten problem, być może jakieś bibloteki brak.Niewiem , lecz to moja sugestia. Pozdrawiam

Witam. W końcu ktoś mi chcę w tym problemie pomóc.Pliki w tym katalogu są, więc co może być powodem ?Pozdrawiam
epsylon
Dodano
07.01.2008 18:11:55
Katalog %windir%\Driver Cache\i386 czasem nie jest wyczyszczony ??
Żółty
Dodano
06.01.2008 23:42:39
Oj panowie, proszę czytać...nic nie wykrywa, na tyle wiem testowałem już kilka razy. Proszę o wlaściwe rady, być może problem tkwi w kluczach rej.???
epsylon
Dodano
06.01.2008 21:27:24
  • Seeker 07.01.2008 19:56:46

[quote=epsylon]Oj panowie, proszę czytać...nic nie wykrywa, [/quote] Może sam spójrz na to co wklejasz. Co nie wykrywa? A flash disk w screenie to co wg Ciebie jest? Poza tym, parę stron wstecz były już takie tematy. Skorzystaj z archiwum - nie czekaj na gotowe , prawdopodobnie powielone odpowiedzi.

A może spróbuj z płytą jaką masz.
adam_broda
Dodano
05.01.2008 21:09:13
No i co później? Próbowałeś nacisnąć przycisk "dalej"?
kierofca
Dodano
05.01.2008 13:35:04
  • epsylon 05.01.2008 13:37:41

[quote=kierofca]No i co później? Próbowałeś kliknąć przycisk "dalej"?[/quote] [b]Przecież niemam płyty, a ponadto nic nie wykrywa, gdy włączę funkcje zaawansowane[/b] [img]http://epsylon.bighost.pl/pendriv12.gif[/img]

• Seeker 05.01.2008 22:10:51

[quote=epsylon][quote=kierofca]No i co później? Próbowałeś kliknąć przycisk "dalej"?[/quote] [b]Przecież niemam płyty, a ponadto nic nie wykrywa, gdy włączę funkcje zaawansowane[/b] [/quote] Kliknij dalej, jak sugeruje kierofca, możliwe, że system ma sterowniki, ale na tym etapie po prostu pyta czy masz lepsze.

epsylon
Dodano:
05.01.2008 13:12:04
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1