Problem "dźwiękowy" :((
Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post. Niestety dotyczący problemu następującej natury.
Dziecie moje nieletnie siedziało przy PieCu.
Coś GaduGadało i po tym zaczął mi się pojawiać IRYTUJĄCY "Domyślny sygnał dźwiękowy".
Co ciekawe IMO musi to mieć coś wspólnego z zegarem bo dźwięk pojawia się niemal dokładnie co minutę. Bez względu na to jakie aplikacje są włączone, ON jest. Wkurza mnie to potwornie i nawet nie wiem gdzie to zacząć "gryźć". Gdyby ktoś wiedział co z tym zrobić, PLZ HELP ! :)
Z góry dziękuję wszystkim "pomocnikom" :)
Dziecie moje nieletnie siedziało przy PieCu.
Coś GaduGadało i po tym zaczął mi się pojawiać IRYTUJĄCY "Domyślny sygnał dźwiękowy".
Co ciekawe IMO musi to mieć coś wspólnego z zegarem bo dźwięk pojawia się niemal dokładnie co minutę. Bez względu na to jakie aplikacje są włączone, ON jest. Wkurza mnie to potwornie i nawet nie wiem gdzie to zacząć "gryźć". Gdyby ktoś wiedział co z tym zrobić, PLZ HELP ! :)
Z góry dziękuję wszystkim "pomocnikom" :)
Odpowiedzi: 19
Tak po prawdzie, to chciałem dodać 14 post w wątku. :lol:
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
NIE CIERPIĘ 13.
PIL:
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc :)
Nie dziękuj tyle, bo sam przeciez sobie problem rozwiązałeś.
Co prawda na około, ale zawsze :P
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc :)
Zgadza sie.
Dzięki :)
Dzięki :)
PIL:
W panelu sterowania nie mam konsoli Java Plug–in Control Panel tylko Java Control Panel i nie mogłem w niej znaleźć okienka do czyszczenia cachu. Nie wiem dlaczego ?
Nowa wersja Javy. Teraz podejrzewam ze bedzie to General >> Delete Files
O.K.
Wywaliłem !
Chyba wszystko jest w porządku.
WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM !
A przy okazji. W panelu sterowania nie mam konsoli Java Plug–in Control Panel tylko Java Control Panel i nie mogłem w niej znaleźć okienka do czyszczenia cachu. Nie wiem dlaczego ?
Wywaliłem !
Chyba wszystko jest w porządku.
WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM !
A przy okazji. W panelu sterowania nie mam konsoli Java Plug–in Control Panel tylko Java Control Panel i nie mogłem w niej znaleźć okienka do czyszczenia cachu. Nie wiem dlaczego ?
PIL:
O dziwo znalazł mi exploita "Bytverify" w cachu Javy ! Niestety nie moźe go usunąć. Czy moźe jakiesś sugestie ? :)
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=33651
Wyłączenie "plum" to likwidacja skutku, a ja chciałbym usunąć przyczynę :) Zresztą chyba juź znalazłem. Jeśli chodzi o F–S to podejrzewam, źe problem tkwi na serwerze. Firewal mi go nie blokuje. Odinstalowałem i zainstalowałem NODa. O dziwo znalazł mi exploita "Bytverify" w cachu Javy ! Niestety nie moźe go usunąć. Czy moźe jakiesś sugestie ? :) Acha, po odinstalowaniu F–S "plum" zniknęło. Najprawdopodobniej program nie mógł się połączyć z serwerem i stąd owo "plum".
Pogrzeb w opcjach tego programu i 'plum' wyłącz :wink: A co do problemów F–secure z aktualizacją to moźe go w firewallu zablokowałeś albo jest problem na serwerze tej firmy źe progs aktualizacji nie moźe pobrać.
Cały czas próbuję i chyba zlokalizowałem źródło.
Mój F–Secure nie aktualizuje mi bazy wirusów. Co więcej, ostatnie sprawdzanie aktualizacji robił wczoraj, a od wczoraj mam w/w kłopot. Z doświadczenia wiem, źe wcześniej sprawdzał aktualizacje bardzo często. Czy to moźliwe, źe nie mogąc się połączyć z serwerem, komunikuje to wkurzającym "plum" ? Dodam, źe kiedy go wyłączam, "plum" znika i następuje BŁOGA CISZA :D
Mój F–Secure nie aktualizuje mi bazy wirusów. Co więcej, ostatnie sprawdzanie aktualizacji robił wczoraj, a od wczoraj mam w/w kłopot. Z doświadczenia wiem, źe wcześniej sprawdzał aktualizacje bardzo często. Czy to moźliwe, źe nie mogąc się połączyć z serwerem, komunikuje to wkurzającym "plum" ? Dodam, źe kiedy go wyłączam, "plum" znika i następuje BŁOGA CISZA :D
Hmmm.
Niby przeglądałem procesy, ale moźe coś przegapiłem.
HiJack teź nie pokazał nic niepokojącego, więc sam juź nie wiem ?
Niby przeglądałem procesy, ale moźe coś przegapiłem.
HiJack teź nie pokazał nic niepokojącego, więc sam juź nie wiem ?
Wcisnij CTRL+ALT+DEL, przejdz do zakladki procesy, rozciagij okno w dol tak aby byly widoczne wszystkie. Nacisnij ALT+PrtnScreen, otworz Painta, nacisnij CTRL+V i zapisz obrazek ktory sie pojawi jako "jakis_plik.jpg". Nastepnie dodaj go jako zalacznik do swojego posta.
Nie. Ten dźwięk pojawiał się obok standardowych. Teraz pojawia się ot tak sobie, bo jak napisałem wyźej GG jest odinstalowane.
Jedno pytanie. Czy te dzwięki pojawiaja sie zamiast standardowych dźwiekow GG w czasie kiedy przydzie jakaś wiadomośc bądz ktoś zmieni status ?
Jesli tak to sciagnij starsza wersje od buildu 158, np. wersje gg61e (build 157)
U mnie na kompie było tak samo i starsza wersje problem rozwiazała.
Jesli tak to sciagnij starsza wersje od buildu 158, np. wersje gg61e (build 157)
U mnie na kompie było tak samo i starsza wersje problem rozwiazała.
Niestety :(
Odinstalowałem GG, a IRYTUJĄCE "plum" zostało.
Coś musi się dziać, bo kiedy owo "plum" się pojawia, obok strzałki myszowatej na mgnienie oka ukazuje się klepsydra. Przeczesałem kompa czym tylko mam i nic.
Odinstalowałem GG, a IRYTUJĄCE "plum" zostało.
Coś musi się dziać, bo kiedy owo "plum" się pojawia, obok strzałki myszowatej na mgnienie oka ukazuje się klepsydra. Przeczesałem kompa czym tylko mam i nic.
hmmm
Zacząłbym napewno od przeinstalowania GG (bo od niego wszystko chyba sie zaczęło ?!?) – kontakty na serwer albo do pliku i przeinstalować. Przy okazji przeinstalacji GG oczyściłbym jeszcze rejestr i wszysko związane z GG. Jeśli niepomoźe to bedziemy myslec dalej
Zacząłbym napewno od przeinstalowania GG (bo od niego wszystko chyba sie zaczęło ?!?) – kontakty na serwer albo do pliku i przeinstalować. Przy okazji przeinstalacji GG oczyściłbym jeszcze rejestr i wszysko związane z GG. Jeśli niepomoźe to bedziemy myslec dalej
Strona 1 / 1