Problem [przystawka gpedit.msc]
Jak juź pisałem, po usunięciu Pandy pojawiły się problemy. Sfc /scannow leci i nic. Chkdsk /r c: nie moźe być wykonana, bo nie ma dostępu do plików. Systeminfo – nie znaleziono framedyn.dll. Dzisiaj wpisałem: gpedit.msc i oto odpowiedź:
Utworzenie przystawki nie powiodło się.
Przystawka nie jest utworzona, moźe nie być zainstalowana właściwie.
Nazwa: zasady grupy.
Identyfikator klasy:{8FCOB734–AOE1–11D1–A7D3–0000F87571E3}
Moźe ktoś spotkał się z podobną sytuacją lub cokolwiek wie na ten temat, bardzo bym prosił o odpowiedź!
Przez pewien czas miałem MKS–vira, a obecnie Arcavira, AdAware Personal i SpywareBlaster. Nawiasem mówiąc literki z tego ciągu kojarzą mi się z grą Age of Empire, z tym, źe mam ją od początku, kiedy jeszcze wszystko dobrze chodziło. Bardzo proszę o odpowiedź.
Utworzenie przystawki nie powiodło się.
Przystawka nie jest utworzona, moźe nie być zainstalowana właściwie.
Nazwa: zasady grupy.
Identyfikator klasy:{8FCOB734–AOE1–11D1–A7D3–0000F87571E3}
Moźe ktoś spotkał się z podobną sytuacją lub cokolwiek wie na ten temat, bardzo bym prosił o odpowiedź!
Przez pewien czas miałem MKS–vira, a obecnie Arcavira, AdAware Personal i SpywareBlaster. Nawiasem mówiąc literki z tego ciągu kojarzą mi się z grą Age of Empire, z tym, źe mam ją od początku, kiedy jeszcze wszystko dobrze chodziło. Bardzo proszę o odpowiedź.
Odpowiedzi: 16
Zarówno przy TEMP jak i PATHEXT masz wszystko dobrze, kolega ma błędy.
Mam jeszcze jedno pytanie. Porównując zmienne środowiskowe z komputerem kolegi zauwaźyłem dwie róźnice:
Przy TMP kolega ma c:\dokument.......\tmp, a ja na końcu, tak samo, jak przy TEMP, mam w obydwu przypadkach temp.
Druga róźnica to w PATHEXT ja mam dodatkowo VBE, którego kolega nie ma. Moźe to głupie pytanie, ale mnie nurtuje. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Przy TMP kolega ma c:\dokument.......\tmp, a ja na końcu, tak samo, jak przy TEMP, mam w obydwu przypadkach temp.
Druga róźnica to w PATHEXT ja mam dodatkowo VBE, którego kolega nie ma. Moźe to głupie pytanie, ale mnie nurtuje. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Never, never, never, wolę śmierć lub format c: :lol:
Do końca jeszcze nie rozgryzłem w jaki sposób Centrum Zabezpieczeń wykrywa zainstalowane oprogramowanie zabezpieczające, moźe dlatego ze CZ to dość swieza technologia.
Nic innego do głowy mi w tym momencie nie przychodzi jak spróbować zainstalowac Pandę jeszcze raz i ponownie ją odinstalować.
Nic innego do głowy mi w tym momencie nie przychodzi jak spróbować zainstalowac Pandę jeszcze raz i ponownie ją odinstalować.
Niestety, w tym kluczu juź dawno wszystko oczyściłem. Przy Pandzie, i AV, i firewall, jest:
Nazwa – domyślna
Typ – reg_sz
Dane – wartość nie ustalona
Musi to siedzieć gdzieś indziej.
Nazwa – domyślna
Typ – reg_sz
Dane – wartość nie ustalona
Musi to siedzieć gdzieś indziej.
Przejdz sobie do klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\Monitoring
W nim masz podklucze o nazwah odpowiadających popularnym firewallom i antywirusom
Znajdz tam podklucze Pandy i wyczyśc z nich wszystkie wartości zostawiając tylko domyślne puste.
Pewny do końca nie jestem, ale sprawdź.
W nim masz podklucze o nazwah odpowiadających popularnym firewallom i antywirusom
Znajdz tam podklucze Pandy i wyczyśc z nich wszystkie wartości zostawiając tylko domyślne puste.
Pewny do końca nie jestem, ale sprawdź.
Jeszcze jedno dobre: ruszyło Centrum Zabezpieczeź. Ale jest i ogólny minus: C.Z. widzi jako AV Arcavir, ale jako firewall nadal widzi tą pi.pi.pi.pi.(jak w TV) Pandę platinum 2005 internet security. Juź szystkie wpisy z rejestru i z całego komputera usunąłem z tym słowem. Czy ja się tej pi.pi.pi.pi.pi. do końca źycia nie pozbędę?
W takim układzie składam podziękowanie całemu forum. Jeszcze jedna dobra wiadomość – framedyn.dll dzięki temu teź się znalazło.
:roll: Cóź, bardzo dziękuję za słowa uznania, ale nie zapominaj, źe to Bobi jako pierwszy odpowiedział, jednocześnie podsuwając niemal gotowe do zaaplikowania rozwiązanie problemu... Na tym forum działa bardzo wielu ekspertów, zapewne dalece lepiej znających się na informatyce ode mnie, zatem uchybieniem z mojej strony byłoby egocentryczne zgarnięcie ogółu pochwał dla siebie – a sam nie uwaźam, abym na nie zasługiwał :wink:.
Najserdeczniejsze DZIĘKI, z gpedit.msc udało się. Po prostu w Z.Ś. nie było takiej linijki. Dodałem jako nową i otworzyło. Przypuszczam, źe jedynie Ty w prosty sposób naprawiłbyś mój system! Postaram się sprawdzić inne rzeczy i, jak się uda, jutro napisać, bo nie jestem jedynym uźytkownikiem "mojego" komputera.
Prawoklik na Mój komputer > Właściwości > zakładka Zaawansowane > Zmienne środowiskowe. Zmodyfikuj nastepnie zmienną PATH, w okienku edycji wklejając (zamiast C:\WINDOWS\system32) następujący ciąg:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\system32\WBEM
Sorry, wczoraj pracowałem od 7.00 do 23.00.
W tym wierszu wyszło mi:
Path=C:\WINDOWS\System 32
PATHEXT=.com;.exe;.bat;.cmd;.vbs;.vbe;.js;.jse;.wsf;.wsh
To wszystko, co tam znalazłem.
W tym wierszu wyszło mi:
Path=C:\WINDOWS\System 32
PATHEXT=.com;.exe;.bat;.cmd;.vbs;.vbe;.js;.jse;.wsf;.wsh
To wszystko, co tam znalazłem.
Nie przejmuj się negatywną reakcją systemu po wpisaniu komendy chkdsk /r – wymaga ona pełnego dostepu do wszystkich plików, a uzyskanie takiego jest niemoźliwe, gdy system jest uruchomiony i zalogowano juź uźytkownika.
W Wierszu poleceń (cmd.exe) wpisz polecenie set path – sprawdź, czy znajduje się tam ścieźka C:\WINDOWS\system32\WBEM.
W Wierszu poleceń (cmd.exe) wpisz polecenie set path – sprawdź, czy znajduje się tam ścieźka C:\WINDOWS\system32\WBEM.
Przecieź nie kaze Ci w rejestrze ręcznie grzebać, w przyklejonym masz kod który nalezy do notatnika wkleić, zapisac z rozszerzeniem *.reg i dodac do rejestru.
Nic skomplikowanego.
Co do tego nieszczęsnego tematu to moźe zacytuję, tematu teź otworzyć nie mogę ale jakoś fragment przez szukajke odkopalem:
Dalej z pamieci:
Wyedytuj jej wartość do postaci:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem
Nic skomplikowanego.
Co do tego nieszczęsnego tematu to moźe zacytuję, tematu teź otworzyć nie mogę ale jakoś fragment przez szukajke odkopalem:
Skopiuj framedyn.dll z C:\WINDOWS\system32\dllcache do C:\WINDOWS\System32\Wbem
Pozniej Mój komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Zmienne środowiskowe
W Zmienne systemowe znajdz zmienną Path , ...
Dalej z pamieci:
Wyedytuj jej wartość do postaci:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=209730
ten link nie działa.
Wolałbym nie grzebać w rejestrze, bo juź dość nagrzebałem. Nie ma innego sposobu?
ten link nie działa.
Wolałbym nie grzebać w rejestrze, bo juź dość nagrzebałem. Nie ma innego sposobu?
O przystawkach masz w przyklejonym, pofatygowałeś się tam zajrzeć przed napisaniem tematu ?
O framedyn.dll: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;319114
Sprawdź zmienne środowiskowe szczególnie path:
O framedyn.dll: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;319114
Sprawdź zmienne środowiskowe szczególnie path:
Strona 1 / 1