Problem. prosze o porade.
witam, mam od jakiegos czasu problem z kompem, nie moge zidentyfikowac przyczyny. Otoz od paru dni komputer kolko mi sie wiesza, najczesciej podczas grania, ale zdaza sie ze i przy pracy w programach, np. nero czy photoshop. robi sie cos takiego ze nagle komp przestaje reagowac, myszka staje w miejscu, jesli jest muzyka to zaczyna sie tylko pisk zatrzymanego dziweku. po resecie robi sie scandisk ktory ostatnio wykrywa mi bledy w systemie plikow, Anti vir niby nic nie wykazuje a przestawia mi sie data (2 razy sie zdalylo). Poza tym ostatnio podczas defragmentacji rowniez mi sie zawiesil dzieki czemu musialem formatowwac dysk (juz 2 raz). mam windowsa XP. wczesniej czegos takiego nie mialem. Moze orientuje sie ktos jaka moze byc przyczyna?? moze uszkodzenia twardziela??dzieki za odp.
Odpowiedzi: 4
Jeźeli masz dostęp do innego kompa to powymieniaj po kolei poszczególne podzespoły i po kaźdej zmianie sprawdz czy sie poprawiło! Oddawanie kompa do serwicu to zbędne wydawanie kasy bo oni zrobią z tym kompem to co Ci poradziłem a będziesz musiał zapłacić za testowanie! No chyba źe się nie znasz na komputerach albo nie masz dostępu do innego kompa to wtedy moźesz do oddać do tego serwisu.
A i proponuję jeszcze sprawdzić czy nie ma badów na dysku.
A i proponuję jeszcze sprawdzić czy nie ma badów na dysku.
mysle ze to moze byc RAM, ale na razie to tylko przypuszczenia, dzis od kogos pozycze inna kosc i zobacze jak bedzie chodzilo.
wlasnie dlatego nie mam pojecia co to jest, musze chyba oddac do jakiegos servisu, ale najpierw sprawdze napiecia zasilacza.
Przyczyn moźe być tyle co dni w roku :roll: Moźe oc, moźe RAM, moźe własnie twardziel, moźe zasilach nie wytrzymuje, moźe 100 innych spraw...
Strona 1 / 1