Problem potrzebana szybka pomoc

A więc tak dostałem ostatnio od szkoły konto w systemie ELMS co pozowliło mi kozystać z serwisu MSDN e–Academy. Dla tych co nie wiedzą co to, to polega to na czymś takim, źe skzoła ma podpisana umowe z Microsoftem. i Puki uczysz sie w tej skzole moźesz koźystać z MSDN e–Academy. Daje to tyle ze sćiagnołem sobie windowsa z sp2 i dostałem teź do niego orginalny numer seryjny itd, ale będzie on legalny dopuki uczę sie w tej szkole. Kumpel ściągnł tą samą wersje i wszystko chodiz mu ok a u mnie jest problem . Ściągałem 3 razy i nadal to samo. Jak wkładamy płytke do napędu uruchamiamy kompa ponownie, przystępuje do instalacji. Wgrywaja się te sterowniki. i Potem may okno aby zainstalować świeza kopje enter zakoncz f3 i napraw chyba R . Biore enter i tam powinna wyskoczyć ta cała licencja gdzie sie wciska f8 i moźna wybrać partycje do instalacji. Niestety wyskakuje mi ze licencja nie moźe być znaleziona wciśnij f3 zeby zakonczyc. Sprawdziłem na płycie mam dwie licencje tak jak kazdy w katalogu i386 i dotnefx eula.txt , ale przy instalce tego nie znajduje. Instalowanie z poziomu systemu odpada bo mam x64 i z niego się nie chce zainstalować wersja 32 bity. Moge wyczyscic dysk ale jak nie pujdzie wtedy instalka x32 to x64 tez nie zainstluje bo juz nie mam Więc będe bez systemu Czy ktoś wie w czym problem. Acha z testem nan owej partycji tez odpada bo zaden program nie chce tego robić nie iwem czemu :DAni partion magic czy ranish i inne. Żaden nie chce mi podzielić dysku. ZAZNACZAM, źe nikt wcześniej nie napisał jak to zrobić chociaź na forum problem się pojawiał. PROszę wytłumaczyć co i jak jak 5 letniemu dziecku które dzisiaj pierwszy raz właczyło komputer. Nie rzycze sobie pustych odpowiedzi. Nagrywałem kilka razy !! Na cdr i cd rw i nic to samo. Nawet na dvd :D

Odpowiedzi: 6

Spyder:
Mylisz się bo kręcenie nie ma nic do rzeczy. Skręciłem mase sprzętów i nie było nigdy problemów poporostu trzeba wiedzieć jak to robić.

No właśnie – jak wiesz lepiej, to o co się pytasz?
Seeker
Dodano
06.12.2005 13:12:36
Mylisz się bo kręcenie nie ma nic do rzeczy. Skręciłem mase sprzętów i nie było nigdy problemów poporostu trzeba wiedzieć jak to robić. Zdobyłem inna kopie z msdn i wszystko chodiz ok. Róźnica w ilości plików wynosi 2. Szukam czego brakuje źeby sprawdzić czy to to.
Spyder
Dodano
06.12.2005 12:43:22
Spyder – pierwszą zasadą przy problemach jest odkręcenie wszystkiego i testy na nominalnych parametrach pracy podzespołów.
Żółty
Dodano
05.12.2005 22:19:28
Spyder – pierwszą zasadą przy problemach jest odkręcenie wszystkiego i testy na nominalnych parametrach pracy podzespołów.
Żółty
Dodano
05.12.2005 22:19:28
Powiem tak, od kumpla nie moge wziaść bo zapomniał mi przywieźć jak był na wykładach a mieszka 70 km odemnie więc mały problem. Komp jest nowy i nie chwale sie bo musiałem kupić poniewaź miałem włam na chate i mi gwizneli maszynke która miała 6 miechów, zarobiłem to wziołem x64. Zacznijmy jeszcze tak bo nie napisałem. Jak złoźyłem złoma to najpierw zainstalowałem pro x32 ( pirata )( nie moge go zainstalować bo jak zobaczyłem , źe moge mieć orginał to płytka do kosza poszła ) i poszło bez problemu. A konfiguracja athlon x64 3000 skręcony do 4000. Leadtek 6800 256/256 2 gb pamięci kingstone w dualu, dysk wd 160 gb sata 2 ( dogrywam do windy dodatkowe stery sli ( dla obsługi sata 2 ), ale nawet bez nich mam ten problem ) płytka gigabyte na nforce 4 ultra Dvd nec–a dźwięk i sieciówka na płcycie głównej wszystko nvidi. Kombinowałem ze wszystkim co znalazłem na tym forum, ale jak zajrzysz w te wszystkie tematy to nie ma tam konkretów tak naprawde. I jesli kogoś uraziłem to przepraszam i proszę o jakaś konkretna odpowiedź co i jak, bo na x64 to nawet wyinstalować nie moge nic co jest pisane pod x32.
Spyder
Dodano
05.12.2005 22:15:43
Życzyć lub nie to sobie moźesz czego dusza zapragnie, szczególnie źe Twoj post to jeden wielki bełkot,z ktorego nic nie wynika – wcale nie chodzi i o literówki czy ortografię, ale o merytoryczną jego zawartość. zeczywiście jest ona na poziomie 5–latka

Pokusiłeś się o wzięcie kopii od kolegi by wykluczyć wadę nosnika/czytnika by ich wadę wykluczyć?

Poczytałeś o innych przyczynach "braku licencji", ktore – nawet na tym forum – były omawiane ?
To pytania, na ktore uźytkownik tak pięknie opisujący czym jest MSDN powinien umiec odpowiedziec.
O tym, źe nic nie wiadomo na temat konfiguracji sprzętowej – oczywiście poza tym, źe platforma jest 64–bitowa, bo tym umiałes się pochwalić , chociaź to akurat nic wróźkom nie pomaga.

Zrekaplituluję – przeczytaj swój bełkot i porównaj z wzorcem: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22587 i wyciągnij wnioski .

PS.
Rada konkretna , na temat i jedyna mozłiwa – idź do serwisu, zapłać za instalację systemu i nie będziesz miał kłopotu.
Rebe
Dodano
05.12.2005 19:49:07
Spyder
Dodano:
05.12.2005 19:21:12
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1