PROBLEM POMOCY

Witam .. Mam taki problem ... Włanczam kompa rano i jak sie ładuje juz Windows jest ta duza ikona nagle robia sie takie paskii rozwe niebieskie i musze na nowo resetowac... a nawet w czasie gry sie tak robi gram sobie a tu nagle komputer przechodzi w statn czuwania chyba i musze resetowac... jak temu zaradzic ?  pomocy

Odpowiedzi: 5

Takie cos mi napisał ziomek z servisu co kupowałem kompa

Szanowny Panie!
Efekty takie występują raczej z winy wadliwie zainstalowanego oprogramowanie, głównie chodzi o tak zwane "detonatory", czyli sterowniki "podkręcające" kartę graficzną. Czasami tego typu sterowniki instalują same gry, bez wiedzy użytkownika. Jedyną metodą jest formatowanie dysku i instalowanie wszystkiego na nowo, bo odinstalowanie nic nie daje, a czasami nawet się nie da ich odinstalować. Jeżeli po przyniesienu do domu z serwisu komputer działał dobrze dwa dni, a potem się zaczęło coś dziać, to przyczyną jest to, co Pan zainstalował podczas poprzedniego uruchomienia komputera. Jeżeli by faktycznie było coś nie tak ze sprzętem, to oczywiście będzie usterka usunięta na gwarancji - proszę się zgłosić z kartą gwarancyjną.
ziomek456
Dodano
29.08.2006 16:45:47

Takie cos mi napisał ziomek z servisu co kupowałem kompa

Szanowny Panie!
Efekty takie występują raczej z winy wadliwie zainstalowanego oprogramowanie, głównie chodzi o tak zwane "detonatory", czyli sterowniki "podkręcające" kartę graficzną. Czasami tego typu sterowniki instalują same gry, bez wiedzy użytkownika. Jedyną metodą jest formatowanie dysku i instalowanie wszystkiego na nowo, bo odinstalowanie nic nie daje, a czasami nawet się nie da ich odinstalować. Jeżeli po przyniesienu do domu z serwisu komputer działał dobrze dwa dni, a potem się zaczęło coś dziać, to przyczyną jest to, co Pan zainstalował podczas poprzedniego uruchomienia komputera. Jeżeli by faktycznie było coś nie tak ze sprzętem, to oczywiście będzie usterka usunięta na gwarancji - proszę się zgłosić z kartą gwarancyjną.
ziomek456
Dodano
29.08.2006 16:45:46
no a ile by to kosztowało wszystko mniej wiecej ? i jak posprawdzac czy sa w dobrym stanie bo ja jestem zielony w tych rzeczach pozdrawiam
ziomek456
Dodano
29.08.2006 12:44:41

Karta graficzna siada ,procesor graficzny przegrzewa sie -czyszczenie radiatora ,wymiana pasty ,sprawdzenie
wentylatora na chłodzeniu grafy. 

marcin255
Dodano
29.08.2006 00:22:05
ja stawiam na kartę grafiki, przetestuj ją
BoBa
Dodano
29.08.2006 00:21:15
ziomek456
Dodano:
28.08.2006 19:59:16
Komentarzy: