Problem po przeniesieniu "Documents and Settings"

Witam

Mam problem natury następującej:

Kilka dni temu przeinstalowałem XP–eka. Postanowiłem na dokumenty przeznaczyć osobną partycję NTFS (inną od systemowej, na tym samym dysku fizycznym). Przeniosłem więc "Documents and Settings" zgodnie z zaleceniami niejakiego Microsoftu:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;314843 – Moving entire folder

Jednak, jak się okazuje, regularnie pojawia się następujący scenariusz:
1. Po bliźej nieokreślonym czasie (czasami 2 minuty, czasami godzina), blokuje się pasek zadań (jest zamroźony, nie odświeźa się zegar – ogólnie full stagnacja).
2. Co ciekawe – aplikacje juź uruchomione na pulpicie działają i moźna ich uźywać, sporadycznie teź się zamraźają.
3. Dodatkowo – ikony na pulpicie nie działają, tzn. np. "Mój komputer" otwiera się, ale z 'latarką' i nie moźe nic odnaleźć, "Moje dokumenty" rozpoczynają się klepsydrą, po czym nic się nie dzieje (Ctrl+Alt+Del daje takie same symptomy).
4. Oczywiście brak jakichkolwiek powiadomień o błędach itp.
5. Problem pojawia w kaźdym profilu uźytkownika.

Dodam, źe przenoszenia w/w folderu dokonywałem po instalacji kilku kluczowych programików – niektóre drivery, Neo TP, SP1a + pozostałe aktualizacje (nie SP2 całościowo, ale pobierane pojedynczo).

Za jakiekolwiek sugestie na temat powodów takiego zachowania / metody rozwiązania problemu z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 3

IMHO najbezpieczniej przeniesienie folderu okreslic juz w instalce windy zeby zainstalowala sie juz przeniesionymi folderami. Wtedy nie ma zadnych krzakow.

Zrobic to mozesz posilkujac sie narzedziem setupmgr.exe zamieszczonym na plycie instalacyjnej windowsa (kat. TOOLS/deploy.cab) i w wyprodukowanym pliku winnt.sif dodac nastepujaca linie :

[GuiUnattended]
ProfilesDir="D:\Documens and Settings"

Wiecej :arrow: instalacja nienadzorowana
Szuja27
Dodano
24.10.2005 13:11:50
Chyba tak zrobię, ale spróbuję podpiąć E: jako folder D&S na C:, moźe będzie działać
yoah
Dodano
24.10.2005 01:43:02
jedynie wyjście to chyba odwrócenie procesu tak jak to opisali na podanej przez ciebie stronie
MetaVirus
Dodano
24.10.2005 01:37:33
yoah
Dodano:
24.10.2005 00:54:26
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1