problem po odhibernowaniu
Witam
Mam następujący problem, mam WinXp Sp2, w którym do tej pory wszystko działało bez najmniejszych zarzutów ... tzn z reguły zamiast wyłączania systemu po prostu go hibernowałem, a raz na 2/3 dni go restartowałem. Problem pojawił się gdy postawiłem sobie w domu serwer i połączyłem wszystko kablem, oczywiście poprzez switch. W czym rzecz ... ano w tym że gdy włączę system normalnie i na przykład kopiuję pliki z/na serwer mam normalne transfery w okolicach 9 MB/s i ma się to tak długo, jak długo nie zahibernuję kompa ... w momencie gdy go odhibernuję transfery wynoszą już co najwyżej 400KB/s. Jak tylko uruchomię system ponownie wszystko wraca do normy ... w czym może być problem ??
Odpowiedzi: 4
Może sterowniki do sieciówki zmienić trzeba ?? Popatrz na innych.
po wybudzeniu, wyłączeniu i włączeniu karty sieciowej działa OK ... pozostało by napisać skrypt wykonujący tę czynność czy jest inna opcja ??
aktualnie nie mogę zahibernować komputera, ale jak tylko skończy to co się robi od razu sprawdzę.
Sam reset karty sieciowej (wyłaczyć polączenie/właczyć połaczenie) daje efekt taki sam jak restart komputera ??
Strona 1 / 1