Problem po instalacji, z drugim uruchomieniem
Otóż mam nowy komputer, Athlon 64 X2, dysk Samsung 160 gB SATA2
Otóż problem jest taki.. dyski surowe, oczywiscie zrobiony już format, nadany system NTFS i instalujemy Windows XP z SP2... instalujemy i zainstlował się super cacy.. pierwsze uruchomienie komputera, wszystko śmiga, instaluje potrzebne mu sterowniki... wyłaćzam kompa, załączam.. czarny ekran, migający kursor... myśle sobie, ze moze nie tak sterowniki.. format na nowo wszystko, instalacja bezproblemu... załaczam, windows sie normalnie łąduje, wyłaczam, załaczam na nowo.. znów czarny ekran z kursorem...
o co kaman...?
Odpowiedzi: 1
czy probowałeś go uruchomić w trybie Ostatniej dobrej konfiguracji ?? bo jeżeli weźmiemy pod uwagę że to winna sterowników to ostatnia dobra konfiguracja powinna zadziałać
Po wybraniu opcji Ostatnia znana dobra konfiguracja przywracane są tylko informacje zapisane w kluczu rejestru HKLM\System\CurrentControlSet. Wszystkie zmiany wprowadzone w innych kluczach rejestru są zachowywane.
- Czy zasilacz sprawny :?:
- Jaki masz sprzęt podłączony do PC. ??
- w którym momencie następuje miganie kursora ??
<P>No więc tak... próbowałem oczywisćie uruchomić go w trybie Ostatniej Dobrej Konfigoruacji i było to samo... zasilacz z pewnoscią jest sprawny, komputer jest całkowicie nowy. Nie mam żadnego podłączonego do PC za wyjątkiem modemu, ale go podłaćzyłem dopiero za drugim razem, kiedy mi się to stało, gdy go nie było to kursor także migał. </P> <P> </P> <P>Miganie rozpoczyna się tuż wybraniu z menu: Trybu Awaryjnego, lub trybu normalnego, lub też trybu Ostatniej Dobrej Konfiguracji. W kazdym trybie pojawia się ten kursor.</P>
zresetuj BIOS. <br>