Problem po instalacji windowsa

postanowiłem zainstalować na nowo windowsa i przeniosłem wszystkie dane które miałem na dysku C na dysk D , pozniej zrobilem format C i zainstalowałem na nowo windows. Podczas instalacji windowsa gdzieś w połowie wystąpił komunikat "błąd CHKDSK D: "  ale naciśnąłem OK i instalacja dalej poszła do końca. Podczas uruchamiania windowsa pokazał się komunikat że wystąpił błąd na dysku D i w celu jego usunięcia należy przeskanować dysk , zaczął skanować i pokazał że wykryto błedy w strukturze i zaczął usuwać błędne mapy bitowe czy coś w tym stylu , następnie zaczął odzyskiwanie danych i trwało to jakieś 30min. ale podczas właśnie odzyskiwania tych danych , nagle nie miałem prądu i się wyłączył komputer. Po ponownym włączeniu komputera normalnie załadował się windows , ale problem teraz w tym że na dysku D  pokazuje mi wszystkie pliki ale jak chce otworzyć np. jakiś plik tekstowy to nie pokazuje jego zawartości tylko jakieś kody , szyfry kwadraty zamiast tekstu. Kilka plików otwiera się dobrze, ale to tylko mała ilość. W czym może być problem? Jest jakiś problem żeby te pliki "naprawić" Proszę bardzo o pomoc , ponieważ mam tam ważne dokumenty

Odpowiedzi: 1

1. Przeprowadzić chkdsk partycji d: - ryzyko kompletnego skopania nadych stosunkowo duże
2. Skorzystać z jakiegoś progrmau do odzyskiwania danych - propozycje w archiwum foprum do znalezienia - z tym trzeba uważać i najpierw dokładnie przeczytać "instrukcje". - Efekty nieznane z uwagi na mozliwośc poszatkowania zawartości plików w trakcie przerwanego chkdska.
3. skorzystać z usług jakiejś firmy tym sie zajmującej - drogo, ale pewnie co do efektu.
Rebe
Dodano
06.01.2007 15:23:00
  • mefix 06.01.2007 16:12:19

możesz polecić jakiś program lub ktoś inny kto już używał takiego programu do odzyskiwania danych, zrobiłem chkdsk partycji d ale to nie wiele dało. Wszystkie katalogi i pliki widze jakie są na dysku d tylko nie moge zobaczyć ich zawartości, np. pokazuje że jest zdjęcie na dysku rozmiar wszystko ale nie chce mi go wyświetlić , a wplikach tekstowych nie moge odczytać zawartości , tylko częściowo jest zakodawana jakby.

• Rebe 06.01.2007 16:14:33

W dziale "Programy" jest topic przyklejony z czymś takim, a i szerzej - w archiwum - znajdziesz i inne propozycje ( zwrot kluczowy to pewnie jakieś "odzyskiwanie danych" może w innej formie gramatycznej ).

• mefix 06.01.2007 17:32:54

dodam jeszcze że instalowałem windowsa ponieważ ten komputer miał pełno wirusów , może to jest spowodowane wirusem. Będe próbował odzyskać te dane ale z dysku C , bo przed formatem kopie danych były także na C.

mefix
Dodano:
06.01.2007 15:09:40
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1