Problem. Pasek zadań, szybkiego uruchamiania

Witam wszystkich.

Otóź mam pewien problem, z pskiem zadań, z paskiem uruchamiania i dodatkowymi paskami na pulpicie

Mam windowsa xp, na pasku szybkiego uruchamiania, mam kilka skrotow, do dyskow napedow, pokaz pulpit itp, pozatym w gornej czesci ekranu, mam dodatkowe paski zadan ze skrotami do aplikacji

Moj problem polaega, na tym ze np. po zawieszeniu kompa i koniecznosci restartu, czy tez po naglym wylaczeniu kompa spowodowanym brakiem pradu itp. paskow po ponownym uruchomieniu nie ma, tak jakbym nigdy ich ni wlaczal i w takich przypadkach zawsze od nowa musze je wlaczac i ustawiac. Problem nie wystepuje w momencie gdy normalnie zamykam system, czy wylaczam kompa tylko przy restarcie lub naglym wylaczeniu.

Przeszukalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem, uzylem takze polecenia Uruchom > sfc /scannow, to takze nie przynioslo rezultatow.

Jezeli ktos wie jak sie uporac z tym problemem, prosze o odpowiedz.

Z gory dzieki i pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Po aplikacji juz posprzatane, zawsze wszystko instaluje przy pomocy Total Uninstall, rejestr takze byl sprzatany, a co do punktu przywracania z tamtego dnia, to niestety, juzzzzz dawnooo go zastapily inne, niestety :/
mettal
Dodano
23.05.2005 16:46:23
Moźe przywracanie systemu z datą kiedy było dobrze załatwi sprawę.

Lub odinstaluj podejrzane aplikacje – zrób czystke po nich,restart kompa i zainstaluj ponownie i zobacz.
JNJN
Dodano
23.05.2005 16:44:00
To tez juz sprawdzalem, na standartowych ustawieniach jest to samo. System instalowalem jakies 2 miesiace temu, pamietam ze wszystko bylo ok, restartowalem, wylaczalem, nawet gdy komp sam sie wylaczyl, np. z powodu braku napiecia, po wlaczeniu wszystkie paski i ikonki byly na swoim mejscu. Pewnego dnia zawiesila mi sie jakas aplikacja, z tego co pamietam byla to chyba Nokia PC Suite, po chwili zawiesila calego kompa, wiec jedynym ratunkiem byl restart, wtedy wlasnie pierwszy raz po ponownym wlaczeniu, poznikaly wszystkie, paski i skroty na nich i teraz zawsze juz sie tak dzieje gdy uzyje klawisza reset. :(
mettal
Dodano
23.05.2005 16:23:19
Moźe to wina podkręcania.

Zejdź do wartości standard i zobacz.

Sprawdź pamięć na błędy.

Sprawdź dokładnie dysk narzędziami producenta.

Podmień taśme sygnałową dysku.
JNJN
Dodano
23.05.2005 16:17:25
System plików, to NTFS, sprawdzalem chkdsk,a z roznymi przelacznikami i wszystko jest w porzadku. Nie wiem co moze byc, a jest to cholernie irytujace po kazdym restarcie na nowo, ustawianie sobie ikon :(
mettal
Dodano
23.05.2005 09:29:43
A system plików to nie FAT(32)?
Jeźeli tak to pewnie te wszystkie "awarie" odbijają się na danych i stąd problem.
Sprawdź teź sam dysk poprzez chkdsk – najlepiej z konsoli odzyskiwania.
Rebe
Dodano
23.05.2005 09:18:02
mettal
Dodano:
23.05.2005 01:21:22
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1